goTomek Napisano 4 Marca 2020 Napisano 4 Marca 2020 Znaczy konktretnie ten (F40x) Felt, bo gravele też ma w ofercie (Breed i Broam). Znaczy będzie bardziej sportowo niż wyprawowo i pewnie mniejszy prześwit na oponki. Ale skoro kolega jechał i mu pasuje, to czemu nie Cytuj
mzm Napisano 12 Czerwca 2020 Autor Napisano 12 Czerwca 2020 (edytowane) Cześć, wracam do tematu, ponieważ pod koniec stycznia zamówiłem Merlina Malt G1, którego polecił mi jeden z forumowiczów, a być może ktoś w przyszłości będzie szukał informacji na temat tego modelu, więc warto, żebym napisał, jaki był finał moich poszukiwań. Na wysyłkę trzeba było poczekać ok. 2 tygodni, o czym sklep informuje na stronie, ponieważ rower był składany na zamówienie. Dostawa bezproblemowa, wszystko dobrze zapakowane w wielkim kartonie. Wystarczy zamontować koła, kierownicę i rower jest gotowy do jazdy. Z roweru jestem bardzo zadowolony. Wspaniały zakup, który mogę polecić każdemu. Właściwie nie ma się do czego przyczepić, nie mam z nim żadnych problemów - a o to głównie mi chodziło; żeby sprzęt był w miarę bezproblemowy. Tiagra spisuje się ok, ale tutaj na szczególne wyróżnienie zasługują hamulce tarczowe mechaniczne. Szczęki mnie denerwowały od kiedy pamiętam, stąd chęć przejścia na tarcze. I jest super - żadnych kłopotów, siła hamowania bez zarzutu (nawet dociągać klocków jeszcze nie musiałem przez tych kilka miesięcy), a jak ostatnio złapał mnie nagły deszcz - jechałem względnie spokojnie. Jedynie siodełko rozpaczliwe, więc włożyłem stare i całkiem wygodne Accent Veno, choć docelowo wymienię pewnie na coś innego. Ponadto na dzień dobry wyjąłem opony Kenda 35 mm i włożyłem zwijane Veloflex Master 28 mm, o których też złego słowa nie mogę powiedzieć. Całość (rower z dostawą + nowe opony) kosztowała mnie 4,2 tys. zł, a rower prezentuje się tak: Spoiler Edytowane 12 Czerwca 2020 przez mzm Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi