JWO Napisano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 Wczoraj poległem na spięciu łańcucha spinką. Łańcuch 11rzędowy HG901-DA, spinka była w komplecie z łańcuchem. Czy tak ciężko ją zapiąć, czy, co bardziej prawdopodobne, jest uszkodzona? Po kilku nieudanych próbach chciałem zapiąć samą spinkę bez łańcucha i tez nic nie dało. Wchodzi tylko ze 2mm i koniec, nawet gumowy młotek nie pomógł. W tanich łańcuchach Shimano, zapinałem bardzo lekko, bez wysiłku. Poczytałem, że nie jest z 11 rzędową zapinką ;(. Macie jakieś sposoby, żeby zrobić to bez dedykowanego narzędzia? Mam już "rozpinak" wiec nie chciałbym kupować nowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 Ustawiasz łańcuch aby spinka była na górze napędu- pomiędzy kasetą a zębatką i naciskasz nogą na pedał, będzie cyk i gotowe ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 Dokładnie, tym sposobem zapina się ją bez problemu. Co nie zmienia faktu że to chyba najciężej zapinająca się spinka jaką można mieć. Normalnie rękoma jak np. przy spinkach kmc - zapomnij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 18 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 Dzięki, udało się. Jak na Quick-link to trochę mi zeszło :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.