Karol1994czx Napisano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 (edytowane) Witam. Chciałbym zamontować plastikowe błotniki do mojego roweru szosowego w którym nie ma otworów montażowych. Z tyłu mam zamontowany błotnik na obejmę. Problemem jest błotnik z przodu . Pomyślałem czemu by nie wykorzystać śruby która trzyma hamulec przedni. Śruba ta, ma 21 mm długości, metalowa blaszka ma 3 mm grubości. Zastosowałbym dajmy na to 25 mm śrubę, która trzymała by zarówno hamulec jak i blaszkę od błotnika. Czy to ma prawo działać? Czy założenie podkładek z uchem na przykręcenie pręta podtrzymującego błotnik nie będzie kolidowało z pewnością trzymania koła w widelcu przez szybko zamykacz? Edytowane 15 Grudnia 2019 przez Karol1994czx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 16 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2019 Przymocuj pręty do widelca, tak jak na poniższych zdjęciach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi