JWO Napisano 9 Grudnia 2019 Napisano 9 Grudnia 2019 W starym rowerze pękła mi tylna oś, wiec w ramach remontu wymieniam cały napęd. Niestety mam problem z odkręceniem starego suportu. Szukałem w intenetach klucza, ale wszędzie są tylko klucze do nowych. Może znając nazwę suportu łatwiej będzie znaleźć klucz do niego. Wygląda to tak: Próbowałem różnymi domowymi sposobami i nie bardzo chce nawet drgnąć ;(
Gość Napisano 9 Grudnia 2019 Napisano 9 Grudnia 2019 Niezły wymysł. Podejrzewam że tylko producent ma klucz do czegoś takiego. Nie kojarzę takiego klucza, google też nic nie podpowiada. Co to za rower? Coś z Supermarketu?
Gość Napisano 9 Grudnia 2019 Napisano 9 Grudnia 2019 No to obawiam się, że klucz do tego ma jakiś Chińczyk u siebie w szopie. Ja bym naciął w linii prostej na zewnątrz ( tak jakbyś wyznaczył średnicę) i wsadził płaski kawałek metalu. Problem jest taki, że jeżeli nie ruszałeś tego przez 10 lat, to może być na tyle zapieczony, że będzie to prawie że niewykonalne. Plastik czy metal?
Gość Napisano 9 Grudnia 2019 Napisano 9 Grudnia 2019 Najlepszy sposob na takie wynalazki, to jesli miska jest stalowa, podjechac do kogoś kto ma spawarkę i przyspawanie jakiegoś kątownika....przed można puknac w miske z młotka i/lub ew podgrzac miskę.
leoms Napisano 9 Grudnia 2019 Napisano 9 Grudnia 2019 Skoro to b'twin, to w serwisie w decu powinni to odkręcić. Nawet jeśli znajdziesz gdzieś klucz to będzie droższy niż usługa wymiany w serwisie. Kupno też mija się z celem do jednorazowego użytku.
JWO Napisano 10 Grudnia 2019 Autor Napisano 10 Grudnia 2019 To jest metal. Plastik bym jakoś wydłubał/wypalił. Spróbuje jeszcze kluczem do rur. Jak nie to pojadę ze zdjęciem do Decathlonu, Całej ramy nie chcę targać nie wiedząc czy coś poradzą. Ostatecznie wymienię łożyska i zostanę przy starym suporcie. Korbę zamówiłem na kwadrat, wiec będzie pasować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.