Skocz do zawartości

[adapter] Mocowanie cacisków flat mount do IS

zekker

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam ramę i widelec z mocowaniem hamulców tarczowych w standardzie IS.
Są jakieś adaptery, które pozwolą na zamocowanie zacisków szosowych flat monut? A może da się pośrednio przez post mount?

Tarcze planuję 160mm na przód i tył.

Napisano

No tańsze i nie tańsze. To co rozważałem, to Tiagry 4770 w komplecie z klamkomanetkami 4720 lub Accenty Pave Road z Tiagrą 4700.
Pierwszy zestaw wychodzi około 760zł, drugi 530zł. Same zaciski Tiagra około 200zł, Pave Road 230zł ale jest z tarczą w komplecie. Hayes-y 270-350zł w zależności od modelu. Avidy 200-240zł.

Hydraulicznych szosowych/gravelowych na PM nie widziałem. Chyba że jestem nieświadomy i klamki szosowe hydrauliczne można pożenić z zaciskami mtb np. z SLX (M675)?

Napisano

Olej gołe zaciski slx, bo będziesz miał jeszcze niemały wydatek za przewody. Ale na aledrogo masz nowe komplety hebli alfine 700 za 230zł, dobre przewody od razu z banjo i zaciski identyczne jak rs685... do tego gołe klamki tiagry i zestaw poezja. (Sam tak składałem heble na klamkach st-rs505)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.