radko10 Napisano 3 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 Naszukałem się i dochodzę do wniosku, że chyba rozsądniej to będzie ramę zmienić. Chciałem ewolucyjnie dojść do przedniego koła z silnikiem Bafang i hamulcem tarczowym w rowerze miejsko/podmiejskim ale jak widać nie jest łatwo. Może ktoś już kupował taki widelec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 3 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 Jednocześnie pivoty i mocowanie hamulca tarczowego? Jaki rozmiar koła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radko10 Napisano 3 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 Tak tak bo teraz 26 cali V a potem Bafang z tarczą! A może dospawać mocowanie hamulca tarczowego, widelec ma swoje lata ale jest stalowy. Gdzie się kupuje takie elementy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 3 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 @radko10 - można dospawać adapter hamulca tarczowego do widelca - kwestia tego żeby materiał z którego był wykonany to było co najmniej jakieś Tange - waga, jakość no i jego stan wypadałoby żeby był 'dobry' - bo koszt takiego adaptera z materiałem to ok 350zł z tego co pamiętam. Nie wiem skąd jesteś, bo nie napisałeś , ale w Warszawie jest sobie Pracownia Endemit , w której robią takie rzeczy - ja zamawiałem u nich adapter tylnego hamulca . Poza Warszawą też jest kilka pracowni w których robią i modyfikują ramy / widelce - aczkolwiek nie wydaje mi się żeby pod 1" było to opłacalne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 3 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 No i przyspawać prosto to zawsze był problem. ( szczególnie kiedyś gdy częściej to robiono ) Bo niby jest prosto, a jak założysz hamulec to okaże się, że jedna strona np. pół mm jest przesunięta w jakiejś płaszczyźnie ( lub dwóch ) i zacisk względem tarczy nie ustawia się prosto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 3 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 ej no...:D ale to się robi przy użyciu specjalnego przymiaru IS a nie na oko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.