Malcerz Napisano 3 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 Witam Czy ktoś używa jakiś podgrzewających rękawiczek z akumulatorem? Na allegro ceny obłędne (powyżej 300zł) ale na ali widzę już od ~70zł takie. Ktoś ma doświadczenie z takim zakupem? Albo jakiś sprawdzony niedrogi (max 150zł) model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radko10 Napisano 3 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 Twój problem rozwiążą rękawiczki narciarskie. Można je czasami nabyć za 30 PLN. W Oslo praktykują rękawy na klamki i ręce. Z akumulatorem to mój ojciec biegał w zimie na parking do Syreny, taki żarcik. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker_xc Napisano 3 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 Mam takie: https://www.centrumrowerowe.pl/rekawiczki-dlugie-accent-igloo-pd4891/ są megaciepłe. Dłoń czasami nawet jest lekko spocona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malcerz Napisano 3 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 Przerabiałem różne rękawiczki. Jeżeli mają odseparowane od siebie palce to będą mi marznąć ręce. Mam jedną parę "bez palców" i w tych najmniej marzną mi dłonie, ale niestety są dość cienkie, wiec na mrozy nie sprawdzają się. Dlatego chce sprawdzić jak będzie w podgrzewanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 3 Grudnia 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 No to na dzień dobry spróbuj tego: https://www.centrumrowerowe.pl/ogrzewacze-do-rekawiczek-chiba-hotliner-pd4785/?v_Id=91228&gclid=EAIaIQobChMIlePm0MCZ5gIViIeyCh2spAokEAQYASABEgIH3fD_BwE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blueforce Napisano 3 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 10 zł za dwa jednorazowe ogrzewacze? A nie ma wielorazowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesPL Napisano 3 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 Dobry wieczór @BlueforceSą wielorazowego użytku ogrzewacze tzw. chemiczne/ żelowe które się gotuje, albo jakoś tak. Mi się nie sprawdziły. @MalcerzNa większe mrozy jak kolega wyżej rękawice narciarskie z małą ilością palców lub ze wszystkimi palcami, ale grubsze. Sprawa jest mocno indywidualna, nie ma uniwersalnego rozwiązania (kwestia osobniczego odczuwania ciepła/ zimna), eksperymenty wskazane. Znam jednego gościa, który zawsze kupuje trójpalczaste (żart) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malcerz Napisano 3 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 Za 120 kupiłem jakieś na ali. Wyglądają na ciepłe, mają akumulator i ładowarkę. Do końca roku może przyjdą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 3 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 Przypomniała i się sytuacja jak moja siostra zakupiła sauna solution z Magno. Efekt był taki że pas powodował poparzenia, nie było zamierzonego efektu pocenia przez przyjemne ciepło. Takie zabawki zazwyczaj są tak zrobione że parzą. Jednak kierowałbym się w stronę dobrych rękawic które ocieplają całą dłoń. Akumulatorowe rękawice będą dawać ciepło na bardzo małym obrzeża. PS. Mam na sprzedaż rękawiczki Bontrager Velocis Windshell 100 złotych z 229 złotych, nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.