michalr75 Napisano 30 Listopada 2019 Napisano 30 Listopada 2019 Czołem, Kupiłem ostatnio licznik Garmina z serii 5xx i jeszcze go do tego stopnia nie ogarnąłem że 80% dzisiejszej trasy trafił szlag. Mam dokładnie identyczną trasę sprzed tygodnia czy dwóch, czy znacie sposób żeby tak ją edytować, żeby po wczytaniu ręcznym zaliczył te trasę jako dzisiejszą?
wkg Napisano 30 Listopada 2019 Napisano 30 Listopada 2019 Zrzucić do GPX-a, otworzyć w edytorze i pozmieniać wszystkie daty na dzisiejszą Search and Replace. Są też narządka do tego - ostatnio był taki watek ... na przykład GPS Track Editor/Track/Time/Shift.
michalr75 Napisano 30 Listopada 2019 Autor Napisano 30 Listopada 2019 @wkg Że niby zwykły notepad to ogarnie? Strava chyba wykrywa jak coś było grzebane w pliku więc może tego nie łyknąć. Średnią też można zmienić? Dziś miałem sporo lepszą niż poprzednim razem
Mod Team KrissDeValnor Napisano 30 Listopada 2019 Mod Team Napisano 30 Listopada 2019 Z wiatrem się nie liczy ;-)
wkg Napisano 30 Listopada 2019 Napisano 30 Listopada 2019 Próbuj : ) Nie wiem co Strava zapamiętuje bo nie importuje do niej tylko na niej rejestruję. Sądzę, że jest głupia jak sanie bambusowe bo gdy kiedyś dla próby zaimportowałem GPX-a z Endomondo to mi zdublowała jazdy i napisała, że wkg jechał z wkg Wszystko można zmienić w pliku ale raczej musiałbyś czas wszystkich współrzędnych pozmieniać bo średnie Strava liczy sama z czasów i współrzędnych. Do tego trzeba by już napisać jakiś skrypcik. PS: Średnia to się liczy po kółku
michalr75 Napisano 30 Listopada 2019 Autor Napisano 30 Listopada 2019 1 minutę temu, wkg napisał: zaimportowałem GPX-a z Endomondo to mi zdublowała jazdy i napisała, że wkg jechał z wkg Każdy tego typu serwis tak to liczy, mało tego, taka podwójna aktywność to też podwójne kilometry do statystyk. Ostatnio czyściłem wszystkie trackery z takich kwiatków, żeby mieć czystą statystykę kilometrażu rocznego. Zmieniłem tylko datę w Notepadzie i mam to już na Stravie, nie będę się bawił ze średnią, bo z wiatrem było więc się nie liczy
Sandacz Napisano 30 Listopada 2019 Napisano 30 Listopada 2019 Do edycji śladów na kompie można użyć programu GPSBabel, który pozwala na edytowanie danych w śladach (np. przesunięcie czasu czy daty punktów śladu o zadaną wartość.) Dla przykładu: mój stary telefon "cierpi" na "GPS rollover" i muszę przesuwać datę zapisanych punktów śladu o 7168 dni, aby każdy miał "dzisiejszą" datę. Oczywiście program przesuwa te dane globalnie, dla wszystkich punktów.
michalr75 Napisano 30 Listopada 2019 Autor Napisano 30 Listopada 2019 Dla mnie najlepiej by było gdybym mógł określić godzinę startu i godzinę dojazdu, a punkty kontrolne niech sobie aplikacja uśrednia jak chce, byle by dobrze średnią z całego dystansu wyliczyła. W GPSBabel da się coś takiego zrobić?
Sandacz Napisano 30 Listopada 2019 Napisano 30 Listopada 2019 Nie wiem. Natomiast jeśli przeedytujesz starą, identyczną trasę o zadaną liczbę dni, to ona będzie widziana (np. przez Stravę) oczywiście jako "dzisiejsza".
michalr75 Napisano 30 Listopada 2019 Autor Napisano 30 Listopada 2019 Do tego wystarczy zmiana daty w Notepadzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.