Herr5x Napisano 27 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 Witam, mam problem z opóźnioną reakcją wspomagania. W czasie ruszania wspomaganie włącza się po około pełnym obrocie korby. Także, gdy naciskam przycisk elektrycznego prowadzenia roweru, reakcja następuje po około 1 sek od naciśnięcia przycisku. Porównywałem czas reakcji w rowerze kolegi i tam działa to do razu ( bez żadnego opóźnienia). Czy ktoś może mi pomóc? Zapoznaj sie z regulaminem forum Pkt 2b, nieco zmodyfikowalem tytul. Mam nadzieje, ze chodzilo ci o to...? 1415chris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 28 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 A co to za rower ? Jaki silnik ? Kolega ma taki sam ? Na pewno nie powinno tak być w przypadku pedałowania . Jeśli chodzi o walk assist to w silnikach Boscha działa średnio , czasem z lekkim opóźnieniem . Pomóc może ... gwarancja , serwis . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herr5x Napisano 28 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 Rower multicycle legend. Sterownik i bateria sygnowna MC. Silnik nie sygnowany. Rower pięcioletni z Holandii więc o gwarancji mogę zapomnieć. A porównywałem z dwoma rowerami kolegi: MC damką i Gazelle Ultimate T3i. W obu rowerach to opóźnienie nie występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 29 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 .....chm wiele zależy od konstrukcji czujników. Może być uwalony czujnik obrotu korby, lub jeśli jest taki talerzykowy to może jest krzywy i nie łapie sygnałów jak należy. Sprawdź to. Może być tam czujnik wmontowany w suport i może to być taka jego uroda, lub wada. Czujnik powinien działać natychmiastowo- chyba że dla bezpieczeństwa zrobiono go z opóźnieniem. Jak czujnik łapie natychmiastowo to i rozłącza się bez opóźnień i wtedy nie potrzeba dodatkowych wyłączników w klamkach hamulcowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herr5x Napisano 29 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 Myślałem o czujniku, ale zwróć uwagę, że walk assist także działa z opóźnieniem. Myślę, że to raczej sprawa sterownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi