wkg Napisano 26 Listopada 2019 Napisano 26 Listopada 2019 Hej ! Chcę kupić antenkę ANT+. Mam PC z Windows i smartfona z Androidem który niestety natywnie nie jest wyposażony w ANT+. Łączę się przez BT Smart ale wolałbym przez ANT+. Wiem, że można kupić antenę ANT+ na USB i podłączyć do komputera oraz antenę mikro USB i podłączyć do smartfona. Pytanie: Czy można to jakoś obskoczyć jedna anteną ? Przez jakiś kabel z jednej strony USB a z drugiej Mikro USB obsłużyć komputer a bezpośrednio samartfona ? Wolałbym nie kupować 2 anten
KrisK Napisano 26 Listopada 2019 Napisano 26 Listopada 2019 Przejściówki we wszystkie strony są dostępne i z zasady działają. Jedyne co jest problemem to czy znajdziesz sterowniki do danego urządzenia i czy akurat będzie działać z twoim telefonem. Teoretycznie powinno działać jeśli tylko sa dostępne sterowniki.
wkg Napisano 26 Listopada 2019 Autor Napisano 26 Listopada 2019 Tzn z dwojga wolałbym, żeby działało z komputerem.Ideałem by było działanie z jednym i z drugim ale wolałbym mieć takie maleństwo z mikroUSB żeby mi się w kieszeni kabelki nie plątały. a do kompa podpiąć przez kabel żeby antenka była bliżej trenażera.
1415chris Napisano 26 Listopada 2019 Napisano 26 Listopada 2019 Do kompa kupujesz normalny usb przedluzacz z koncowkami male/female. Do telefonu krotka przejsciowke z usb female i cokolwiek masz w telefone usb mikro lub c. Z tym ze, jak kolega napisal powyzej, nie ma pewnosci czy ant zadziala z telefonem.
wkg Napisano 26 Listopada 2019 Autor Napisano 26 Listopada 2019 Jasne. A takie coś zadziała przez przejściówkę z kompem ? https://www.olx.pl/oferta/adapter-micro-usb-ant-CID767-IDqW2jR.html#31a0d39fda
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.