KSikorski Napisano 25 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 W czeluściach internetu wykopałem artykuł z prezentacją nowych rowerów ścieżkowych z decathlonu. https://www.vojomag.com/roc-dazur-2019-rockrider-des-series-limitees-et-de-nouveaux-equipements/ Względem ostatniego AM 100 S zrezygnowano z koncepcji kompatybilności jednocześnie z 27,5 oraz 29, a geometria wygląda dużo bardziej spójnie. Doszła też "bogatsza" wersja AM 500 S. AM 100 S - 1599 EUR AM 500 S - 2299 EUR - Dostępny już w przedsprzedaży (pod tym linkiem dostępna też geometria)(https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.alltricks.com%2FF-11947-velos-complets-vtt%2FP-1186459-rockrider_am_500s_ltd_full_suspension_mtb_sram_x01_eagle_12s_29___green_2020___limited_edition%3Ffbclid%3DIwAR0JfWoyydWNBzKX-05HBrKoZNcfAR01H9ajtjp6wV9Hix-7rk5kPXFun5A&h=AT3C7E8DMoRtIYM49qLxITnpXVDt1wwOtYOcq6bHRMyKqi0fyyYT2ilKOkIK5RU0ilDyX_AoVbpMZWbE5V4HyJZqIoH0IvfZf_jPPCl5oIqtF3iGm2qR1pMQIpmYdNdx9YMsTw) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chleje24na7 Napisano 3 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 Wreszcie zrobili sensowny rower AM. Zeszłoroczne 68.5HTA było jakimś nieporozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leebailong Napisano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Tutaj jeszcze info na temat nowych AM od decathlonu. AM100S trochę przytył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 W oczy kuje brak metrycznego tylnego amortyzatora, co w dłuższej perspektywie utrudni modernizację, a także wsadzenie przerzutki + manetki X01 zamiast, powiedzmy, lepszych hamulców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 20 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2020 Jakoś na rynku nie ma zatrzęsienia metrycznych damperów póki co. Wiem, bo sam mam 190x45 :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StRaDiVaRiUs Napisano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Będzie spoko rower za normalne pieniądze (na pewno droższy od zeszłorocznego ze względu na wyposażenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzelek Napisano 28 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 Macie może informacje nt innych modeli od RR? Np. o XC100S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leebailong Napisano 29 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 Łap katalog: https://easyupload.io/o6tn3m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzelek Napisano 29 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 Dzięki! Szkoda, że zrezygnowali z XC100S, trzeba będzie poszukać u konkurencji taniego fulla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 4 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Obawiam się, że ciężko będzie na rynku o konkurencję dla XC100S :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nash Napisano 6 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 (edytowane) I tak się nie sprzedawały. W zeszłym sezonie może 4-5 sprzedałem. Każdy patrzył na AM bo stała obok a do XC taki full jak xc100s nie nadawał się. Poza tym jak popatrzycie na AM 100s z boku to w oczy rzuci się wam że to nie rama i nie kąt główki zaburzał geometrię tylko Manitou z ujemnym offsetem. Producent na razie nie chwali się geometrią nowych ram AM ale moim zdaniem jest to widoczny zabieg tylko amortyzatorem. 150mm zamiast 140mm co unosi główkę ramy i mniejszy offset amora w porównaniu do AM 100s z 2019r. Firma musiała by zainwestować jeszcze raz krocie gdyby miała zmienić geometrię ramy i procesy technologiczne na produkcji a z kasą to u nich nie najlepiej. Edytowane 6 Lutego 2020 przez Nash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nash Napisano 6 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 Nie wiem, informacje poszły że ma być 66 HTA, zobaczymy co to będzie a ja pokwapie się nawet zmierzyć czy nie kłamią xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 6 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 Geometria jest już znana: Szkoda, że nie jest na shimano :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzelek Napisano 6 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 Rozumiem, że to rysunek poglądowy, bo kształtem ramy nie pasuje do nowych AM100S ps przypomniało mi się, że w zeszłym roku ktoś wrzucał na FB zdjęcia XC100S w innym malowaniu, więc może coś jest na rzeczy i jednak będą nowe modele na 2020 rok? Chyba, że to była czyjaś wizja pochodząca z photoshopa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 6 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 Tabelkę wziąłem z oferty przedsprzedaży AM500S, którą linkowałem kilka postów wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 23 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Kolejna ciekawostka: https://www.decathlon.pl/rower-mtb-el-stilus-e-am-id_8581581.html?gclid=Cj0KCQiA4sjyBRC5ARIsAEHsELELUs8k0VbKp-DObbgzDxxlZOE3yYVTZGu-DTD7qD3Mrhi5pX6dKqIaAnQHEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzelek Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 (edytowane) Am 100 S jeszcze nie ma w sklepie, ale pojawił się parę dni temu XC 100 S z dopiskiem Eagle. Poza dodanym wzmocnieniem ramy i nowym malowaniem nie zauważyłem innych różnic względem starego modelu. Niestety w opisie jest napisane, że na ramę jest jedynie 5 lat gwarancji, a nie jest ona dożywotnia, jak dotąd. Co ciekawe na www brak rozmiaru L, który jest dostępny na apce. I teraz dylemat brać go do ciorania po lesie (dla przyjemności, bez maratonów) czy czekać na AM https://www.decathlon.pl/rower-mtb-xc-100-s-29-id_8558247.html Edytowane 12 Marca 2020 przez Orzelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 14 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Mieszkając w Kielcach poczekałbym na AM 100 S, telegraf fajna górka, w prawdziwe góry też blisko :-) W linku, który wkleiłeś piszą: "Rama Switch And Ride objęta jest dożywotnią gwarancją". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt80 Napisano 27 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2020 Coś, ktoś widział już może AM 100S na żywo? Nie wiem czy wolnostojące Decathlony już są otwarte, może macie jakieś informacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 27 Kwietnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2020 W ubiegłym tygodniu były zamknięte - zamawiałem z odbiorem do godziny. W tym tygodniu z tego co widziałem sytuacja bez zmian. Wszystko, jeśli chodzi o Decathlon, powinno wrócić do normy po majówce, a przynajmniej tak się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
l2cz3k Napisano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2020 Zależy gdzie - płocki Decathlon był otwarty (byłem w czwartek albo piątek). Wiem, bo brałem parę drobnostek do swojego maleństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaq49 Napisano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2020 Na stronie masz listę z zaznaczonymi sklepami otwartymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt80 Napisano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2020 2 godziny temu, zaq49 napisał: Na stronie masz listę z zaznaczonymi sklepami otwartymi Dzięki, po przeglądzie sieci można stwierdzić że jeszcze ich nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzelek Napisano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2020 Ano nie ma, problemy z zaopatrzeniem, zamknięta fabryka w Lille... Nie wiadomo kiedy będą. Na alltricks.com wisi jedynie ROCKRIDER AM 500S LTD i to z datą dostępności 18 czerwca i ceną 2 tys. euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuKasZ0702 Napisano 20 Maja 2020 Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 (edytowane) Dzisiaj natrafiłem na taki artykuł jest sporo nowych fotografii AM100s i innych nowości: http://www.biketo.com/product/44857.html Edytowane 20 Maja 2020 przez LuKasZ0702 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi