Gharalion Napisano 21 Maja 2020 Udostępnij Napisano 21 Maja 2020 A gdzie zdjęcia Stilusa? :| Troszkę się napaliłem na niego - mają być w sklepach na przełomie czerwca/lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzelek Napisano 22 Maja 2020 Udostępnij Napisano 22 Maja 2020 Zauważyliście, że nowy AM100S nie posiada manetki do blokowania amortyzatorów? Ubiegłoroczny model ją miał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 22 Maja 2020 Udostępnij Napisano 22 Maja 2020 Raczej zbędna przeszkadzajka : ) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzelek Napisano 22 Maja 2020 Udostępnij Napisano 22 Maja 2020 Serio? Tył nie pompuje bez blokady? Nigdy nie miałem blokady, więc nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
insaimz Napisano 23 Maja 2020 Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 W dniu 6.02.2020 o 08:20, Nash napisał: I tak się nie sprzedawały. W zeszłym sezonie może 4-5 sprzedałem. Każdy patrzył na AM bo stała obok a do XC taki full jak xc100s nie nadawał się. Poza tym jak popatrzycie na AM 100s z boku to w oczy rzuci się wam że to nie rama i nie kąt główki zaburzał geometrię tylko Manitou z ujemnym offsetem. Producent na razie nie chwali się geometrią nowych ram AM ale moim zdaniem jest to widoczny zabieg tylko amortyzatorem. 150mm zamiast 140mm co unosi główkę ramy i mniejszy offset amora w porównaniu do AM 100s z 2019r. Firma musiała by zainwestować jeszcze raz krocie gdyby miała zmienić geometrię ramy i procesy technologiczne na produkcji a z kasą to u nich nie najlepiej. Dlaczego uważasz, że xc100s do xc się nie nadaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 23 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 W dniu 22.05.2020 o 20:01, Orzelek napisał: Serio? Tył nie pompuje bez blokady? Nigdy nie miałem blokady, więc nie wiem Blokada ma sens tylko w sytuacji deptania pedałów na stojąco. Co oczywiście w przypadku używania roweru trailowego nie występuje podczas normalnego użytkownia. Zatem - zbędny gadżet. P.S. Mam rower trailowy z damperem bez blokady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt80 Napisano 30 Maja 2020 Udostępnij Napisano 30 Maja 2020 Coś już wiadomo kiedy AM 100S będzie u nas fizycznie dostępny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 30 Maja 2020 Udostępnij Napisano 30 Maja 2020 W dniu 22.05.2020 o 20:01, Orzelek napisał: Serio? Tył nie pompuje bez blokady? Nigdy nie miałem blokady, więc nie wiem Zależy gdzie, od konstrukcji zawieszenia : ) Są rowery, w których blokady po prostu się nie używa. Z tą blokadą same kłopoty - jak jest potrzebna to zwykle nie ma już ręki żeby ja załączyć a potem się zapomina o wyłączeniu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nash Napisano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2020 (edytowane) W dniu 23.05.2020 o 19:14, insaimz napisał: Dlaczego uważasz, że xc100s do xc się nie nadaje? Bo buja nim jak szatan. To jest rower dla rządnych wygody a nie wyników. Dla początkujących. Jak chcesz coś porządnego to polecam scotty sparki. jedne z nielicznych które możesz zablokować na sztywno w zawieszeniu. Edytowane 3 Czerwca 2020 przez Nash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
insaimz Napisano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 W dniu 3.06.2020 o 07:33, Nash napisał: Bo buja nim jak szatan. To jest rower dla rządnych wygody a nie wyników. Dla początkujących. Jak chcesz coś porządnego to polecam scotty sparki. jedne z nielicznych które możesz zablokować na sztywno w zawieszeniu. Nie zauważyłem, żeby aż tak bujało, choć sparkami nie jeździłem ale wiem, że są 4 razy droższe. Czy wykręci się na nich czas lepszy o tyle, żeby dopłacać? Czy na wyścigu gdzie na rockriderze potrzebuje 60 min na przejazd na sparku osiągnę 58 min? Wątpię. Chyba, że wyścig byłby cały czas pod górę więc wagowo można by było nadrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 Ty pewnie nie. Ale Sparki są dla tych, których miejsca zależą od dziesiątych części sekundy, 2 minuty to deklasacja, często spadek o sektor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 9 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 AM 500 S jest już dostępny: https://www.decathlon.pl/rower-mtb-am-500s-29-id_8574830.html Fajna oferta biorąc pod uwagę, że konkurencja w tym przedziale cen proponuje hamulce MT200, widelce 35 gold lub recon i napędy SX eagle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawliq Napisano 17 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Jest i AM 100 S za 6499 zł.https://www.decathlon.pl/rower-mtb-am-100s-29-id_8586941.html Myślicie, że warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 17 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 To bardzo solidna propozycja w tej cenie. Obie solidne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrSpiro Napisano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 Przynajmniej ta wersja wygląda na potężną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StRaDiVaRiUs Napisano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Ale tylko jeden rozmiar do wyboru.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt80 Napisano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Trzeba poczekać, pewnie niebawem pojawi się reszta. Ciekawe jak w 500 S będą się sprawować kola Mavica z 24 szprychami, w trialu/enduro powinny być raczej solidne. W 100 S są 32 szprychy i to bardziej do mnie przemawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel934 Napisano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Wow. Ten AM 100 S ma naprawdę mocną speckę jak na swoją cenę. AM 500 S z resztą też, ale chyba to co da się upakować w 6,5 robi większe wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 20 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2020 Spójrzcie na ich ceny w Czechach ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nash Napisano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2020 W dniu 4.06.2020 o 20:58, insaimz napisał: Nie zauważyłem, żeby aż tak bujało, choć sparkami nie jeździłem ale wiem, że są 4 razy droższe. Czy wykręci się na nich czas lepszy o tyle, żeby dopłacać? Czy na wyścigu gdzie na rockriderze potrzebuje 60 min na przejazd na sparku osiągnę 58 min? Wątpię. Chyba, że wyścig byłby cały czas pod górę więc wagowo można by było nadrobić. No a ja zauważyłem bo jeździłem. Siadasz na rowerze i już wiesz że na nim polecisz i że to jest to. Siadasz na Btwinie i masz pod dupą pompkę powietrzną na jednozawiasie który lata lewo prawo. Nie jezdziłeś a władasz cyframi z rękawa. Scotty nie są wcale takie drogie w porównaniu do innych prestiżowych marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 20 Czerwca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2020 8 minut temu, Nash napisał: Scotty nie są wcale takie drogie w porównaniu do innych prestiżowych marek. Ale porównujesz ich zawieszenie do budżetowego btwina. Poza tym To są rowery skierowane do innej grupy odbiorców . Nie wszyscy musza mieć sztywno pod tyłkiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nash Napisano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2020 (edytowane) Jak muszą to polecam sztywniaka, jak nie muszą to spark ma 3 stopniową blokadę. Porównanie wyszło w rozmowie, żeby wiedzieć dlaczego takie to trzeba czytać wyżej. Z resztą... chyba tylko ja jako jedyny z tego posta mam tą AM100 w garażu. (Chętnie się pozbędę) W sumie to żałuję że ja kupiłem. Mogłem dozbierać na coś innego. Może trafi mi się jakaś rama ciekawa i przeniosę chociaż napęd, i koła. Edytowane 21 Czerwca 2020 przez Nash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2020 W dniu 30.05.2020 o 12:12, wkg napisał: Z tą blokadą same kłopoty - jak jest potrzebna to zwykle nie ma już ręki żeby ja załączyć a potem się zapomina o wyłączeniu :/ Kwestia jak jest rozwiązane sterowanie blokadą. W treku mam manetkę obrotową + przycisk zwalniający, przełączenie to jest moment. Czego mi brakuje, to stopniowania blokady najpierw tył, potem przód lub po prostu coraz większe tłumienie kompresji oraz całkowitej blokady (no niestety ale nie jest pełna). O ile w starym hardtailu blokadę amora uznawałem za niezbyt przydatną, tak teraz bym przeklinał fulla jakby nie miał blokady tyłu, bo nawet na siedząco buja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzelek Napisano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2020 Piszecie jakby problemem tego roweru był brak blokad, a tymczasem on nie posiada jedynie manetki! Przecież blokada dampera znajduje się tuż pod ramą, więc przełączanie nie powinno być trudne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 24 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2020 To dlaczego już nie ma manetek przerzutek na ramie? Zależy gdzie i jak się będzie jeździć. Jeżeli najpierw długi podjazd, potem zjazd, to ok można sobie pod ramą grzebać raz na jakiś czas. Po moich lasach mam trasy typu "rollercoaster", krótki ostry podjazd, a potem walisz po korzeniach i znowu pod górę. Tak nie bardzo jest czas bawić się w sięganie pod ramę i puszczanie kierownicy. No i wiadomo, wygodne rozpieszcza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi