Szym3kSzym3k Napisano 23 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2019 Witam, Dopiero niedawno, po 20-letniej przerwie - wróciłem do roweru. Jestem na etapie kompletowania akcesoriów. Przyszła kolej na licznik/komputer. Chce wydać jak najmniej. Wiele osób poleca IPSORT lub Bryton. Czego odczekuję od sprzętu? Mam zegarek/opaskę Amazfit BIP - chciałbym, żeby robił za czujnik pulsu i żeby wszystko można było przesyłać do Endomondo lub Strava. Musi być bezprzewodowy - chyba, że podacie solidne kontrargumenty. Świetnie gdyby można go było montować w miejscu kapsla. Nie koniecznie musi mieć GPS bo zegarek ma, a co za tym idzie - nawigacja - też nie jest must have. Budżet - już wspomniałem. Jak najmniej. Zaproponujecie jakieś rozwiązania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 24 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 Jeżeli chcesz zapisywać i zrzucać ślad przy pomocy zegarka, to do czego jest ci potrzebny licznik? A jeżeli to licznik ma zapisywać ślad to będzie musiał być z GPS. Doprecyzuj co ten licznik miałby dokładnie robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szym3kSzym3k Napisano 24 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 Myślałem o takiej opcji, że zegarek będzie tylko monitorem tętna, resztę bezie zbierał licznik i wszystko z niego by było wrzucane to Stravy albo Endomondo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 24 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 To będziesz potrzebował licznika z GPS. Jeżeli chcesz mieć również tętno na Endomondo i Stravie, to będziesz musiał sparować opaskę z licznikiem. Jeżeli jest to opaska ant+ lub BT a licznik będzie obsługiwać zewnętrzne czujniki to będzie ok. Tylko pytanie czy twoja opaska nie jest dedykowana tylko do twojego zegarka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szym3kSzym3k Napisano 24 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 Z racji, że jednak udało mi się połączyć Amazfit BIP ze Stravą to jednak zmieniły się priorytety. Szukał bym licznika bezprzewodowego do którego można podłączyć czujnik kadencji i prędkości. No i tyle. Wiadomo ma być niezawodny i ogólnie ma być dobrym sprzętem. W takiej sytuacji GPS jest całkowicie zbędny. Coś polecicie? Może być z Chin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 24 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 Coś takiego? https://www.centrumrowerowe.pl/licznik-sigma-bc-16-16-sts-cad-pd1673/?v_Id=101632&gclid=CjwKCAiA8ejuBRAaEiwAn-iJ3hdqm94sWWx4I9dOUF7XcJPN99TdnPYqZnDD-UYbubQk7N6M8TQ-wxoC04wQAvD_BwE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szym3kSzym3k Napisano 25 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Super, wielkie dzięki. O cos takiego chodziło. Tylko zacząłem się zastanawiać czy przy takiej cenie nie lepiej iść jednak w jakiegoś Brytona 310 lub IGPSORT IGS50E bo cenowo wyjdzie bardzo podobnie, a dostajemy chyba więcej. Tym bardziej, że promocje mają być na Ali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 25 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Bryton 310 z tego co widzę jest nieco tańszy i ma GPSa, ale poczytaj jeszcze recenzje, bo np. te na stronie Decathlona są raczej średnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szym3kSzym3k Napisano 26 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 Bardziej nastawiam się na tego IGSPORT. Tego Brytona nie widzę w Decathlonie. Inny ma tylko jedną opinię... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinkiewiczh Napisano 3 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 Też jestem na etapie zakupu komputera rowerowego. Wybrałem dwa modele: - IGSPORT IGS50e KOSZT 269 ZŁ ALLEGRO SKLEP AVANS I ELECTRO - BRYTON RIDE 15 BRYTON RIDER 15 ZA 269 W DECATHLON Igs jest większy, ma dwa razy dłuższy czas działania ale ekran jest mniej konfigurowalny. Bryton jest zgrabniejszy, ma o połowę mniejszy zasięg, decathlon nie robi problemów z reklamacjami. Oba liczniki mają gps i opcję exportu do strava itp. Oba liczniki mają ładownie przez micro usb. Teraz najważniejsze liczniki różnią się techniką podłączenia czujników, IGS ma ant+, bryton ma BLE. Osobiście nie mam telefonu z ant+ i raczej mieć nie będę. Z tego co widzę na allegro to większość czujników jest dwu systemowa, tak teraz się zastanawiam czy na pewno te ble będzie problemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szym3kSzym3k Napisano 3 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 Mi się udało w świetnej cenie wyrwać Brytona 310. Niby wysłany. Zobaczymy co dojdzie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietern Napisano 3 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 Stary temat, ale co mi tam, ja też młody już nie jestem... : Ktoś ma IGS320 i coś mógłby mi o nim powiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.