zajonc Napisano 19 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 Używam Locus do nagrywania śladu gps, od paru dni zle tworzy początkową date zapisu, zawsze jest to 4.4.2000r, i nie wiem jak to zmienić, czyściłem dane aplikacji itp rzeczy, czyszczenie systemu w telefonie, nic nie pomogło, data w telefonie dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 19 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 Ciekawe. Podobny problem występował z Garminem Edge 1000. Ten zapisywał zdaje się datę 7.4.2019. Ludzie zgłaszali to na forum Garmina, a kolejne wersje softu ciągle miały ten sam bug. Nie robiłeś ostatnio aktualizacji do nowszej wersji? Może tam coś skopali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 19 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 Dlatego ja na wszelki wypadek zapisuję na Endomondo i Stravie jednocześnie a w odwodzie jest jeszcze aplikacja z Deca Jakby co to jest zapasowe źródło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 20 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2019 Ten problem jest akurat dość prosty do naprawienia po treningu. Można to zrobić na stronie fitfiletools.com gdzie wystarczy zrzucić plik i zmienić w nim datę i godzinę startu. Automatycznie kolejne punkty zapisu zostaną zmienione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 20 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2019 A start rejestracji jest po złapaniu fixa, czy przed? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 20 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2019 10 godzin temu, arek_wro napisał: Nie robiłeś ostatnio aktualizacji do nowszej wersji? Może tam coś skopali. Nie robiłem żadnej aktualizacji, nagle zaczęło z niczego mu tak odwalać 29 minut temu, arek_wro napisał: Można to zrobić na stronie fitfiletools.com gdzie wystarczy zrzucić plik i zmienić w nim datę i godzinę startu. Automatycznie kolejne punkty zapisu zostaną zmienione. Wiem, że można to potem skorygować to w programie np GPS trak editor ale zawsze było dobrze i teraz jeszcze w edycje się bawić heh 18 minut temu, zekker napisał: A start rejestracji jest po złapaniu fixa, czy przed? Nie wiem ale nazwa pliku jest prawidłowa tzn zapisuje nazwe np 2019-21-10_08_-32-01, problem jest w gpx'ie Teraz jeszcze zobaczyłem, że data początkowa to 1.04.2000r i zapisuje od tego dnia po kolei, wczoraj np zrobił 4.04.2000, przedwczoraj 2.02.2000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 20 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2019 11 godzin temu, arek_wro napisał: Podobny problem występował z Garminem Edge 1000. Ten zapisywał zdaje się datę 7.4.2019 W kwietniu bieżącego roku był "GPS rollover" i niektóre urządzenia bez odpowiedniej łatki/aktualizacji rzeczywiście głupiały (jak np, mój telefon :) ). Potem na pierwszy rzut oka myślałem, że Strava nie zapisywała tras, a one były tylko z inną, wcześniejszą datą. Więcej do poczytania w internetach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 20 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2019 Mój stary telefon ma podobnie - nie radzi sobie ze wspomnianym błędem "rollover". Ślady przepuszczam przez edytor "GPS Babel", który pozwla m.in. dodać niezbędną poprawkę ilości dni (u mnie np. +7168 dni) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 21 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2019 LoL niczego się nie nauczyli po Y2K? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 21 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2019 Co ciekawe, "wiekowy" (kupiony w r. 2003), bezmapowy Garmin Camo bez problemu zapisuje prawidłową datę w śladzie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 21 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2019 Otwórz plik .gpx w notatniku i zmień datę na jaką chcesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 23 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2019 To nie jest rozwiązanie problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.