Biegacz_z_polnocy Napisano 14 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 Najwyższa jakość "nie za miliony" - test kasku ABUS Viantor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysioS Napisano 12 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2020 Dobra recenzja dobrego kasku ale mam problem z nim. Jak ściągnąć do prania te wkładki ze środka skoro one są przeplecione przez system regulujący? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holdegron Napisano 18 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2020 Niestety, aktualna wersja tego kasku ma wkładki założone "na zawsze"... Dodam jeszcze, że kask jest naprawdę głęboki. Mój łeb jest duży w obwodzie, ale stosunkowo niewysoki. Ten kask zjeżdżał mi na oczy, powodując nieakceptowalny dyskomfort. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysioS Napisano 21 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 Głębokość kasku mi odpowiada. Co prawda blisko podchodzi pod okulary, z którymi się styka ale na naprawdę mocnych zjazdach (jeżdżę w nim po górach). Dure jest to przeplecenie wkładek przez system regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzybu Napisano 21 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 O! Myślałem, że to tylko mój problem z tym zsuwaniem. Mnie też zjeżdża na oczy i zsuwa trochę okulary. Niestety wyszło to dopiero przy jeździe. Trochę pomaga zaciśnięcie mocniej regulacji obwodu. Próbuję też zmiany wysokości opasania potylicy, ale jakoś nie jestem pewny czy to coś pomaga. Dobrze też wiedzieć że wkładki nie da się ściągnąć. Ostatnio próbowałem, ale odpuściłem. Teraz miałem wrócić do kolejnych prób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysioS Napisano 21 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 Próbuj dalej. Dostałem dziś info z abusa że trzeba po prostu trochę siły żeby wyciągnąć ta końcówkę mechanizmu regulacji. Co prawda ja chyba za dużo siły w to włożyłem i trochę poluzowałem element mocujący ta końcówkę i opaskę ale facet z abusa powiedział że jest ok i nic nie puści. Pożyjemy, zobaczymy. W załączniku instrukcja od Abusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holdegron Napisano 22 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2020 No proszę... Jednak nie jest to specjalnie intuicyjne, i jakby nie patrzeć, to trochę siłowe rozwiązanie. Ja w sumie kupiłem Uvex Boss Race. Uvex ma swoje patenty, i na moim kwadratowym łbie lezy OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi