Lezia Napisano 12 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2019 Posiadam 6 letni amortyzator jak w tytule, zauważyłem, że jak zrobiło się trochę chłodniej (ok 5 stopni) to amortyzator wyraźnie zrobił się twardszy (oceniam tak o ok 30%) Amortyzator co roku serwisowany. Czy Wasze amortyzatory również tak reagują na mniejszą temperaturę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 12 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2019 Tak. Olej w tłumiku staje się bardziej lepki, uszczelki twardnieją i się obkurczają - to naturalne. Koło -10 to jest dopiero kołek Aczkolwiek i mocniej pracuje w terenie tym bardziej się rozgrzeje i zaczyna pracować normalnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2019 Nie wiem co masz w środku, ale u mnie wpływ temperatury jest grubo poniżej zera i na pewno nie na 30%, to jest jakoś tam wyczuwalne, ale słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 12 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2019 7 godzin temu, Lezia napisał: że jak zrobiło się trochę chłodniej (ok 5 stopni) to amortyzator wyraźnie zrobił się twardszy Zimą trzeba dobry olej w5 wlać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 14 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 Jeżeli by nie pomogło można wlać jeszcze rzadszy ,wtedy na pewno go nie zmuli ale proponował bym na okres wiosenny wymienić na olej który ma być prawidłowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi