jozek321 Napisano 5 Listopada 2019 Napisano 5 Listopada 2019 witam ostatnio dałem rower na serwis żeby wyczyścić wszystkiego łożyska. problem polega w lewym pedale podczas pedałowania skręca się i w końcu staję w miejscu. wszystko wydaje się okej 1.nakrętka która styka się z kulkami 2.podkładka 3.nakrętka pomocy pedal skręca się co kilka obrotów
Quell Napisano 5 Listopada 2019 Napisano 5 Listopada 2019 Jeżeli to zwykłe,nie pro to norma po jakimś czasie,praktycznie nie do ustawienia niestety.
jozek321 Napisano 6 Listopada 2019 Autor Napisano 6 Listopada 2019 może ma ktoś link do jakiegoś forum/filmu jak poskładać pedały. prawy chodzi bez zarzutów pedały mam zbyt krótko żeby nie dało się tego zrobić mają dopiero 300km
seraph Napisano 6 Listopada 2019 Napisano 6 Listopada 2019 Masz tu ode mnie link do tajnego filmu Z tym, że autor kontruje tu łożyska dwiema nasadkami co jest wykonalne, ale dość trudne i może być tak, że irytujący Cię objaw nie zniknie. Żeby zrobić to "po bożemu" potrzebujesz klucza rurowego, którym blokujesz konus, a dopiero potem skręcasz kontrę nasadką przez środek pierwszego klucza.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.