KSikorski Napisano 4 Listopada 2019 Napisano 4 Listopada 2019 Dzień dobry! Idzie zima, aktualne opony mam już zdarte, więc tak czy siak czeka mnie zakup. Rower XC - romet mustang 29 3. Rozmiar preferowany od 29x2.1 do 29x2.25. Zwijana, nadająca się do tubeless. Użytkowanie - codziennie dojeżdżam do pracy robiąc około 30km, z czego około 10km to piaszczysto-błotnisty las wymieszany z resztkami płyt jumbo, a reszta asfalt. Poprzedni komplet zajeździłem przez lato - michelin wild racer. Tylna opona po 1700km jest już niemal łysa. Będę wdzięczny za porady co do optymalnego zestawu na miks mokrego, zimnego asfaltu i lasu :-)
cervandes Napisano 4 Listopada 2019 Napisano 4 Listopada 2019 Każdy producent ma w ofercie spektrum opon od asfaltowych przecinaków po błotnistobagienne łaziki. Weź np coś z Continentala a czy XKingi, MountainKingi czy Trail Kingi to już zależy od tego jak źle ma być. Ja na zimę założyłem właśnie XKingi, to taki kompromis między oponą szybszą a ciut uterenowioną. Gdybym miał iść w jakieś kartoflisko to o Mountain Kingach bym myślał.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.