Kacperek12 Napisano 3 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Witam poszukuję amortyzatora o skoku 180mm pod koło 29 (ma wejść opona 27.5x3.0 na agresywnym bieżniku). Budżet 2000zł. Ośka dowolna.(nowe koło będzie). Wstępnie myślałem na aionem lub duroluxem r2c2 (podobno się psuje)? A i jak najgrubsze lagi by wytrzymały moc silnika elektrycznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 3 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Na Allegro są od KAMAZa za niecałe 60 zł, dadzą radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek12 Napisano 3 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Będzie problem z montażem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 3 Listopada 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Kacperek, społeczeństwo czeka......opuść nasze internety. Teraz, Kacperek12 napisał: Wstępnie myślałem Nie zmęczyłeś się synku? Musiał być straszny wysiłek. Opowiedz jak było.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek12 Napisano 3 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Zmęczyłem się tak, że temperatura na świecie podniosła się o 2 stopnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 3 Listopada 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Może wykorzystaj resztki sił na zastanowienie się nad sensownością zakładania miliona tematów. Więcej nie znaczy lepiej. Poza tym wszyscy z nas mają taki sam internet jak Ty - zadawaj pytania Tu. Masz 100% gwarancji na uzyskanie odpowiedzi. Pozwól ,że Cię pożegnam- nie pozwól się zatrzymywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek12 Napisano 3 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 A gdzie widzisz w tym temacie bezsensowność oprucz w twoich wypowiedziach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 3 Listopada 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Wszyscy widzą tylko nie TY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 3 Listopada 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 7 minut temu, Kacperek12 napisał: A gdzie widzisz w tym temacie bezsensowność oprucz w twoich wypowiedziach? Na przykład w tym zdaniu, które jest napisane z błędami ortograficznymi oraz z fatalną składnią. Nie widzisz braku sensu? Wyjaśniam jak chłopu na miedzy: - zadania napisane żle, z nieprawidłową składnią ( ciągiem wyrazów) są traktowane jako nonsensowne, czyli, na potoczny język przekładając- są bezsensem. 42 minuty temu, Kacperek12 napisał: A i jak najgrubsze lagi by wytrzymały moc silnika elektrycznego. Z punktu widzenia technicznego pytanie jest bezsensowne- jak lagi same w sobie mają wytrzymać moc silnika elektrycznego? Dodatkowo jakiego silnika, gdzie zamontowanego, z jakim momentem obrotowym i w jakim zakresie? Gdzie jest środek ciężkości roweru? Jaka rama? Full czy HT? Tyle pytań do jednego ,źle zadanego pytania. Aby otrzymać sensowną odpowiedź musisz zadać sensowne pytanie napisane w zrozumiały i nie pozostawiający wątpliwości sposób. Proste. Założyłeś temat o rowerze elektrycznym- jeśli poszukujesz amorka do tego czegoś, to zadaj pytanie w głównym temacie ( co zresztą już zrobiłeś ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek12 Napisano 3 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Rama HT. Dartmoor Hornet Silnik MID drive (pod suportem) 4kw jaki dokładnie model jeszcze nie wiem. I tak najpierw muszę wymienić amortyzator przód by założyć silnik elektryczny bo zajechaniu suntour xcm i silnik elektryczny to bardzo złe połączenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 3 Listopada 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Ale beka - cały weekend czekałem na to co znowuż wymyślisz... Nie chcesz przypadkiem zmienić forum? Co prawda wszyscy mamy tu z ciebie polewę i dobrze się bawimy, ale może daj szansę pobawić się ludziom na innych forach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek12 Napisano 3 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 No beka to jest z was bo tacy znafcy rowerowi a nie wiedzą jaki amortyzator mam kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 3 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 3 minuty temu, mrmorty napisał: ale może daj szansę pobawić się ludziom na innych forach... A skąd pewność, że tak nie jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Kacperek, pomysl, dalem zdjecie roweru od kumpla..... Pomijajac juz, ze do sztywniaka chcesz wkladac 18 centli skoku, pomijajac to, ze lamiesz, gniesz wszystko, to wez po prostu to zdjecie powieksz i wkladaj na zasadzie kopiowania. Wez tylko pod uwage, ze nie bedzie to pod 29" z tej prostej przyczyny, ze takie konstrukcje sa znacznie drozsze. Natomiast jak zakladasz, ze chcesz kupic cos po taniosci, to wracasz do punktu wyjscia..., lamiesz, gniesz ... Miales klejony link do Taby, tam masz dowolne konstrukcje, porady, koncepty, itd...., tu nie jest forum rowerow elektrycznych. Widze tu te sama gowniana zaleznosc jak pytania tutaj z cyklu, jakie polecacie materace do lozka dla lekkiej osoby, jakie auto do 4 tys., gdzie na wczasy i inne tematy, ktore bardziej mnie gotuja niz durne pytania w robocie. Mam tylko nadzieje, ze nie jestes nastolatkiem z durnymi pomyslami, czy po prostu durniem, a zwyklym bawiacym sie trollem, wtedy ok, bedziemy bawic sie dalej, a mnie ulzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek12 Napisano 3 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Dobra gadać jaki amortyzator kupić bo ten od kamaza nie pasuje. Do Horneta mogę władować (140-180mm) producent tak podaje. Pod 29 bo w amortyzator 27.5 chyba nie wejdzie koło 27.5x3.00. Nie troluje tylko chce kupić amortyzator bo uginacz xcm lata jak ... Co ja takiego połamałem stycze zoom (gównolit),pedały też jakiś chiński gównolit i na razie tyle). To nie chce już następnego gównolitu bo zaraz się znowu rozleci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 FOX 36 Grip 2, za jego cene 3 krotnie podniesiesz wartosc calego roweru wraz z silnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek12 Napisano 3 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Miał być do 2 k. Durolux nie może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 A czytales co pisalem wyzej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek12 Napisano 3 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Że łamie gne wszystko. Durolux jest do Enduro czyli nie powinień się giąć i łamać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 3 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 A amortyzator od KAMAZa jest do KAMAZa! I to jest najlepsze rozwiązanie, mówiłem! Gniotsa nie łamiotsa! Problem z montażem? Jaki to dla ciebie problem? Chcesz w końcu wpakować silnik 4kW do Horneta, to z głupim uginaczem nie dasz sobie rady? Kapselek, więcej wiary w siebie chłopie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek12 Napisano 3 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Ugniacza już mam teraz potrzebny mi amortyzator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 3 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 https://www.bike-discount.de/en/buy/rockshox-yari-rc-29-debon-air-tapered-boost-734609 Bierz, bo zaraz nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 3 Listopada 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Activia ma wyprzedaż duroluxów. Godny uwagi widelec. Kwestia czy trolujesz czy poważnie chcesz kupić, to raz, a dwa - Activii też zalazłeś za skórę więc nie wiem czy promocja obejmuje twoją osobę Kolejna sprawa - jeśli naprawdę zamontujesz do tego nieszczęsnego Horneta silnik 4KW to każdy amortyzator będzie tam miał ciężkie życie. Mam mieszane uczucia co do twojej osoby, co do twoich pomysłów i co do zasadności udzielania odpowiedzi w tym temacie. Może będą z ciebie ludzie może nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek12 Napisano 3 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Czyli co po roku się rozleci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek12 Napisano 3 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Biorę Durolux bo ma dużo pokręteł i nie obraca się w nim sterówka tak jak w RS-ach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.