Ravex Napisano 1 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 Ostatnie wymieniłem klocki hamulcowe oczywiście musiałem rozsunąć tłoki już wcześniej mi jeden nie działał i ignorowałem to lecz jak rozsunąłem i włożyłem nowe klocki i chciałem się przejechałem zobaczyć czy działa to kalamka hamulca dotykała aż do gripa i tłok nawet się nie ruszał proszę pomóżcie nie chce kupować nowego hamulca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 1 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 Zacznij od pisania poprawnie. Okazuj szacunek pisząc normalnie. Wyjmij klocki, wyszoruj klamkę, zacisk, zalej na nowo olejem, popracuj klamką, szukaj wycieku. Jeśli klocki się wysuwają, to po lekkim ich wysunięciu wyszoruj to co wyszło spod uszczelek, posmaruj wacikiem olejem, wciśnij je w zacisk. Ponownie popracuj klamką, ponownie wyczyść, ponownie posmaruj olejem w miejscu uszczelki. Jakieś szanse masz na ich rozruszanie, ale potrzeba do tego czasu i pracy. Zakładam, że nigdzie nie gubisz oleju, bo jeśli się zeszczał to musisz zmienić uszczelki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lawstorant Napisano 1 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 Zacznij od odpowietrzenia i sprawdzenia czy nie ma wycieków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi