pdz Napisano 29 Października 2019 Udostępnij Napisano 29 Października 2019 Hej W przyszłym roku mam Komunię Córci i Chrześniaka , planuję dla obojga po rowerze i zastanawiam się jaki lekki rower ? Wybór padł na Trek Wahoo 24 , ok. 9.5 kg , 8 biegów , bez amortyzatora ale to nie jest jakiś wielki problem , czy macie jakieś inne , lepsze propozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOKESZ Napisano 30 Października 2019 Udostępnij Napisano 30 Października 2019 Serious Superlite 24 - w zeszłym roku kupiłem siostrzeńcowi w ramach prezentu na komunię. Fajny rowerek. Żadnych problemów. 9,5 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdz Napisano 31 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2019 Dzięki za info. Faktycznie, całkiem fajny, lekki i cenowo atrakcyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir Napisano 2 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 (edytowane) Zerknij na rowery Frog, lekkie, niemieckie, nie za tanie. Jeszcze Eightshot, kupiłem młodemu, ale model 275, na sztywnym widelcu. Niska waga rekompensuje mniejszą liczbę biegów - nie jest potrzebne aż tyle przełożeń. Jest jeszcze hamerykański chyba, GT. https://www.bikester.pl/serious-superlite-rower-dziecicy-24-czerwony-870254.html - ten ma fajną cenę - teraz 1000zł, Eightshot i GT stosują krótkie ramiona korby dla dzieci i wąski rozstaw pedałów. Nie pamiętam jak Frog. Dla mnie było to kluczowe przy wyborze roweru. Młody przesiadł się z Btwin na 24" kołach, waży 14, 5 kg, ramie korby 170mm - jak dla dorosłego rozmiar S/M. Młody (10 lat) jak pedałował to noga prawie przeprost/pod brodą kolano. Eightshot - koło 27,5" i 10,8kg, ramie korby 150mm czy coś koło tego. Młody pedałuje swobodnie, jeździ 2x szybciej, mimo braku amortyzatora i tylko 8 biegów (wcześniej 18). Kup rower dostosowany dla dziecka, nie poskładany na małej ramie z części dla dorosłego. Edytowane 2 Listopada 2019 przez radomir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi