cervandes Napisano 25 Października 2019 Napisano 25 Października 2019 Hej. Obecnie mam Mezcale G+ TNT 2.25, zimę jeszcze na nich przejadę ale po 10.000km mają powoli dość. Jestem z nich mega zadowolony ale jak zawsze ciągnie mnie do eksperymentów. Jeśli nic innego się nie znajdzie, to kupię ponownie Mezcale, tym razem Graphene 2.0 (350pln z mlekiem w zestawie) ale kuszą mnie też Race Kingi RaceSport. Jak jest z trwałością tej słynnej mieszanki Black Chili? Można ją porównywać do Performance, które to miałem w poprzednim rowerze i po około 5000km nadal wyglądały świetnie? A może powinienem szukać czegoś innego? Założenie: nie cięższe, nie wolniejsze, opona zdecydowanie na lepsze warunki. Żadne semi slicki w grę nie wchodzą, po lasach, piaskach i innych błotach też mi się zdarza jeździć. Brać RaceSporty czy się ich bać?
ArtGD Napisano 25 Października 2019 Napisano 25 Października 2019 Jeśli chodzi o żywotność bieżnika RK, to jest doskonała. Po 10k km terenowej jazdy, na oponie na tylnym kole zostało go około połowy. W zasadzie da się jeszcze spokojnie jeździć, tylko że na luźnym i na błocie już trochę bardziej nosi niż na początku. Ja używałem wersji Protection. Nie przypominam sobie żadnej gumy. Kiedyś drut próbował się przebić, ale nie dał rady przejść przez oplot, szedł kilka cm w gumie między oplotem a bieżnikiem i w końcu wyszedł na zewnątrz. Właśnie się zastanawiam, czy po krótkim romansie z Michelin Force XC wrócić do RK, czy może spróbować Mezcala
Alsew Napisano 25 Października 2019 Napisano 25 Października 2019 Race Sport wg Continentala nie nadaje się do mleka. Oficjalnie tylko wersja Protection jest pod mleko.
cervandes Napisano 25 Października 2019 Autor Napisano 25 Października 2019 Tak tak, wiem, ze RaceSporty to cienkie kondomy, mleko odpada. Chyba dętki light kupię do kompletu. Nie mogłem się zdecydować i kupiłem i XKingi i RaceKingi. Jesień, zimę, przelatam na XKingach a na cieplejsze dni i długie trasy wrzucę Race Kingi. Oczywiście jedne i drugie RaceSport. Cena była obłędna, po 78pln sztuka, grzechem byłoby nie kupić.
Alsew Napisano 25 Października 2019 Napisano 25 Października 2019 3 minuty temu, cervandes napisał: Oczywiście jedne i drugie RaceSport. Cena była obłędna, po 78pln sztuka, grzechem byłoby nie kupić. A gdzie takie cuda? Wrzuć link.
cervandes Napisano 25 Października 2019 Autor Napisano 25 Października 2019 Dogadaj się ze sklepem amsterdamka poza allegro. Na allegro wystawiają po 89, zadzwoniłem czy poza allegro coś urwę no i masz. Odmów zakupu przy takiej cenie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.