Separatysta Napisano 22 Października 2019 Udostępnij Napisano 22 Października 2019 (edytowane) Witam Wrzucam bo mi się sprawdziło. Golenie łapią wielokrotnie mniej brudu, conajwyżej wiadomo jakiś wszechobecny drobny kurz.Osłonka chroni przed błotem kamieniami piachem.Ważne żeby zrobić możliwie identyczną. Do wykonania wystarczy kawałek w miare sztywnego ale dającego się wyginać niełamliwego plastiku . Ja użyłem kawałka starego nadkola od auta. Edytowane 22 Października 2019 przez Separatysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 22 Października 2019 Udostępnij Napisano 22 Października 2019 Mój RS ma aktualnie 8 sezon. Przeze mnie jeżdżony 3 sezon ( jakieś 8k km ). Powłoka jak i uszczelki stan idealny. W związku z tym moje pytanie: po co robić coś ala Golf II ze spojlerami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 23 Października 2019 Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Mam osłony z neoprenu na golenie, wygląda bardziej estetycznie i mniej druciarsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shiler Napisano 23 Października 2019 Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Jeżeli już chcesz coś takiego zakładać to proponuje taki zwykły błotnik z giętkiego materiału. https://www.decathlon.pl/botnik-flash-mtb-przedni-id_8327776.html Można kupić podobne już za 5 zł. Sam takiego używam od paru lat i dobrze chroni amor przed błotem itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 23 Października 2019 Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Teraz, shiler napisał: proponuje taki zwykły błotnik z giętkiego materiału Też można, mam takie zamontowane na oba koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Separatysta Napisano 23 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2019 (edytowane) Osłony z komarka czy neopren wydają się genialne ale jak się gdzieś dostanie piasek i się tego nie wie to może w moment zniszczyć amorek. Ktoś pisze że ma któryś sezon bez niczego. No ale wiesz, czasem uderzy jeden wiekszy kamień i masz po amorku. A im więcej brudu tym szybciej zużyjesz i im częściej będzie wymagał serwisu. To nie wygląda jakoś bardzo druciarsko. Tak na rowerze mało to widać. Tylko jeden znajomy zapytał a to po co, a żeby amor osłaniać. To z decathlona widziałem bo kupuje tam czasem coś, odpuściłem jak to zobaczyłem, to jest za małe i w ogóle nie jest do osłony amora tylko to błotnik. Poza tym to forum druciarskie, a nie co kupić Edytowane 23 Października 2019 przez Separatysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 23 Października 2019 Udostępnij Napisano 23 Października 2019 1 godzinę temu, Separatysta napisał: No ale wiesz, czasem uderzy jeden wiekszy kamień i masz po amorku. W Twoim rozwiązaniu amor od zewnatrz jest niczym nie osloniety, wiec jak dostanie kamieniem to po amorku Zreszta, nie widac co to za rower u Ciebie wiec trudno mi wyrokowac, w swoim wychodze z zalozenia ze to jest sprzet do czegos a nie żeby wyglądał, wiec generalnie jakoś nadmiernie go nie oszczędzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Separatysta Napisano 25 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2019 Większość śmieci podrzucone kołami właśnie od strony osłony leci i uderza w golenie. Wcześniej rozbierałem amortyzator co 6mc teraz rozebrałem dopiero po 9 i jest zdecydowanie czyściej w środku. Uważam że jak ktoś lubi coś zrobić samemu to warto. Amortyzator na pewno znacznie dłużej pożyje i można go rzadziej serwisować, ale już do własnej oceny na ile bo problemem jest też woda. Admin powinien chyba banować takie wpisy że można kupić, czy mój ma 8k i dalej żyje. Jaki to ma związek z tematem i czego niby dowodzi. Chyba oczywiste że mniej brudu i kurzu to dłuższe życie amorka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 25 Października 2019 Udostępnij Napisano 25 Października 2019 3 godziny temu, Separatysta napisał: Admin powinien chyba banować takie wpisy że można kupić, czy mój ma 8k i dalej żyje. Najlepiej myślę wszystkich banować za wszystko, wtedy nie będzie żadnych dyskusji i świat będzie piękniejszy. Chyba nie wrzuciłeś tego tematu tylko po to żeby jedyną reakcją były ochy i achy. Pokazujemy że są inne sposoby na ochronę goleni i za to mamy być banowani? Absurd. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Separatysta Napisano 25 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2019 Wrzuciłem po to by ktoś skorzystał, ew podrzucił pomysł jak to jeszcze usprawnić, miał takie coś i znalazł np lepsze rozwiązanie.Nie zależy mi żeby tu było w pizdu postów. A już na pewno na zachwycie bo dzieckiem nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 25 Października 2019 Udostępnij Napisano 25 Października 2019 No to podaliśmy różne inne rozwiązania, czy lepsze to każdy niech sam oceni, a Ty chcesz nas banować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 29 Października 2019 Udostępnij Napisano 29 Października 2019 (edytowane) A to nie jest jakiś trekkingowy rower z uginaczem na sprężynie ? (tak wyrokuję patrząc na oponę). Nie rozumiem w jakich okolicznościach miałoby nastąpić ustrzelenie kamieniem tegoż amortyzatora. Chyba że będzie Cię wyprzedzał jakiś szalony quad'owiec, na szutrowej drodze, sypiąc kamieniami spod zeszperowanych kół tylnej osi... Edytowane 29 Października 2019 przez KNKS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 29 Października 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Października 2019 W dniu 25.10.2019 o 10:16, Separatysta napisał: Admin powinien chyba banować takie wpisy że można kupić, czy mój ma 8k i dalej żyje. Jaki to ma związek z tematem i czego niby dowodzi. Dowodzi to tego, że ktoś się z Tobą nie zgadza. A forma tego jest dowolna. A jeżeli masz jakieś konstruktywne zarzuty to można to zgłosić. Z całą pewnością ktoś się do tego odniesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2019 W dniu 23.10.2019 o 12:54, Separatysta napisał: Osłony z komarka czy neopren wydają się genialne ale jak się gdzieś dostanie piasek i się tego nie wie to może w moment zniszczyć amorek. Już był taki temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi