llppuk Napisano 22 Października 2019 Udostępnij Napisano 22 Października 2019 Składam nowy rower mtb hardtrail jestem właśnie na etapie zakupu hamulców zastanawiam się nad dwoma modelami od Shimano Mianowicie Shimano Saint br-m820 https://www.centrumrowerowe.pl/hamulec-shimano-saint-br-m820-pd7614/?v_Id=51569&gclid=Cj0KCQjw0brtBRDOARIsANMDykaVGPFZI3D47_i6A9NSuTqHkc5aIzhlmcvSF6pUxk-eieBBfX0In9UaAi_ZEALw_wcB albo Shimano xls br-m9120 https://www.centrumrowerowe.pl/hamulec-shimano-xtr-br-m9120-pd18875/?v_Id=126344 I tu potrzebna jest wasza pomoc który z tych modeli wybrać do cross country. Ewentualnie jakie inne wybrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 22 Października 2019 Udostępnij Napisano 22 Października 2019 16 minut temu, llppuk napisał: który z tych modeli wybrać do cross country. Czemu się uparłeś na 4-tłoczkowe modele? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llppuk Napisano 22 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2019 Nie koniecznie uparłem się na 4 tłoczkowe hamulce. Jestem otwarty na sugestie co do hamolcow. Ale jeśli 2 tłoczkowe to dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 22 Października 2019 Udostępnij Napisano 22 Października 2019 A gdzie i jak będziesz jeździł...? Bo wiesz, XC a "XC" to spora różnica. W XC nie będziesz miał takich długich zjazdów i potrzeby nagłego hamowania z dużych prędkości, żebyś potrzebował 4-tłoczkowych. M8000/M8100 w zupełności wystarczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llppuk Napisano 22 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2019 Głowie jazda będzie po Beskidzie śląskim od czasu do czasu jakieś zawody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 22 Października 2019 Udostępnij Napisano 22 Października 2019 Dużo ważysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llppuk Napisano 22 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2019 Ok 90 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 22 Października 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Października 2019 Sainty do szeroko pojętego XC? Na pewno? Za cenę jednego XTRa masz komplet Magury MT5. Minus to brak efektu ŁAŁ...ale to jedyny minus ( jak dla kogo oczywiście) Tak na marginesie- do jakiej ramy te hamulce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llppuk Napisano 22 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2019 1 godzinę temu, durnykot napisał: Tak na marginesie- do jakiej ramy te hamulce? Hamulce do ramy bxt carbon frame sprowadzonej z chin A co do saintów to z nich zrezygnowałem po zagłębiu się w temat chociaż odrobinę. Jak na razie jestem zdecydowany na xls br-m9100 uznałem że 4 tłoczki nie są niezbędne a zawsze to jakaś oszczędność na wadze roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 22 Października 2019 Udostępnij Napisano 22 Października 2019 Osobiście w tej cenie pomyślałbym nad jakimiś hope albo sram code. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.