Clip Napisano 21 Października 2019 Udostępnij Napisano 21 Października 2019 (edytowane) mam zabytkowego SIDa nr 007J903220 Wygląda dokładnie jak ten (zdjęcie z netu): Trochę zaczał łapać luzów. I chętnie bym go zreanimował. Na początek muszę jednak zidentyfikować rocznik. Próbowałem wpisywać numer do dekodera https://trailhead.rockshox.com/en/search/ ale zwraca błąd. Ktoś pamięta jeszcze kiedy to robili? Edytowane 21 Października 2019 przez Clip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdz Napisano 22 Października 2019 Udostępnij Napisano 22 Października 2019 W Harfie chyba Ci rozkodują , wycenią części jakich potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 22 Października 2019 Udostępnij Napisano 22 Października 2019 Okolice 1999/2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 22 Października 2019 Udostępnij Napisano 22 Października 2019 Trochę mało "detali" ale . Jeżeli: - oba korki mają zaworek, czyli w obu lagach jest komora powietrzna. - jest tłumik z otwartą kąpielą (zakres regulacji pokrętła z tego co pamiętam około pół obrotu) To najprawdopodobniej jest to SID XC własnie z okolic końca lat 90`tych. Jeżeli dobrze trafiłem to ma on wewnętrznie regulowany skok w opcji 63 lub 80 mm Tu masz instrukcje serwisową dla takich klasyków: http://www.retrobike.co.uk/gallery2/d/144836-2/2000_sid_service_infor_drawings.pdf Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 22 Października 2019 Udostępnij Napisano 22 Października 2019 (edytowane) Raczej wersja xc rok 2000. ( hydra - air ) Jesli nikt nie będzie wiedział na pewno to idź na forum retromtb.pl tam jest gość o nicku Focker. On wie jak tylko spojrzy. Edytowane 22 Października 2019 przez SoloTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 22 Października 2019 Udostępnij Napisano 22 Października 2019 12 godzin temu, Clip napisał: (zdjęcie z netu): Aby rozwiać wątpliwości najlepiej daj swoje foty. Ze szczególnym uwzględnieniem detali goleni dolnych przy hakach i piwotach oraz korony ;). Bo będziemy gdybać. Inna sprawa że chyba wszystkie pytania możesz sobie odpowiedzieć sam. Wystarczy go rozebrać i porównać bebechy do zdjęci z serwisówki , do której załączyłem link. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 22 Października 2019 Udostępnij Napisano 22 Października 2019 To SID XC z tłumieniem Hydra Air z roku 2000. W razie potrzeby mam do niego wszystkie części łącznie ze ślizgami (jak i do wszystkich innych starych SIDów). Do wymiany będziesz oczywiście potrzebował wybijak oraz nabijak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clip Napisano 22 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2019 na allegro jest dół do SIDa 03-06 z uszczelkami za dwie stówki. ale widzę że tu się rozmijamy rocznikowo ... Masz cały dół do mojego jako część zamienną? Po obejrzeniu chyba Twojego filmu, samemu nie chcę się zabierać za wybijanie slizgów. Ewentualnie jaki to jest rząd wielkości żeby zrobić wszystko u Ciebie? Wymiana slizgów, oleju, uszczelek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 22 Października 2019 Udostępnij Napisano 22 Października 2019 Dół z Allegro jest w pełni kompatybilny z Twoim amortyzatorem, co więcej te golenie będą nawet sztywniejsze. Pozostaje kwestia wyglądu - taka niezgodność rocznikowa będzie dziwnie wyglądać ;-) Wyślę Ci PW odnośnie reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi