Skocz do zawartości

[opony] Jakie opony o szerokości 2.3

oalan1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ok, znam już różnicę między "TLR" i "TNT" u Vittorii. :)

TLR - XC Race - najlżejszy oplot w oponach XC tubeless
TNT - XC Trail - najmocniejszy oplot w oponach XC tubeless

xc-race_2.png

xc-trailpng.png

Czyli, poza wzmocnieniem ścianek bocznych poprzez dodanie dodatkowej warstwy ochronnej, opony są identyczne. To coś jak LiteSkin i SnakeSkin u Schwalbe.

P.S. Cyklomania ma świetne opisy:
Vittoria opona Peyote 29x2.25 XCR TLR Graphene G2.0 czarno/transparentna
Czyli że co - że mogę sobie kontrolować poziom mleka przez boczne ścianki? :icon_lol:

Napisano
Teraz, TheJW napisał:

Nie będę już nic pisał o wersji nie-TNT, bo zaraz mnie zjedzą 

Dla mnie TNT to świetny wynalazek i nie warto z niego rezygnować. Od kiedy przeszedłem na Vittoria TNT ani razu nie złapałem kapcia, przy RocketRon'ach łapałem nagminnie. Co daje pewien komfort przy zmleczonych kołach. Osobiście wolę kontynuować jazdę niż przekonwertowywać tubelessa na dętkę w warunkach wyścigowych lub górskich, bo znowu pojawiło się rozcięcie... No chyba że kogoś zbawi te 100gr ;-)

Napisano
1 minutę temu, wkg napisał:

TLR byłaby lżejsza i nie gorsza.

Wiem ale waga 100g mi nie robi za bardzo tym bardziej że jestem ciężko i może te grubsze ścianki mi się przydadzą.  A druga najważniejsza sprawa to nie wybaczylbym sobie oszpecenia roweru brązowymi oponami i nie rozumiem po jakiego wała oni je malują na taki kolor

Napisano
Teraz, woojj napisał:

.....brązowy bok jest sexi 

Pod warunkiem, że nie obs*ałeś się w łóżku... :whistling::icon_lol:

Teraz, KNKS napisał:

Ja mam w wersji z bokiem antracytowy

Możesz to przełożyć na męski? :D

Napisano
Teraz, TheJW napisał:

Możesz to przełożyć na męski? :D

Dawidzie, antracytowy to najciemniejszy odcień szarego :D

Te brązowe, określane jako transparent, istotnie są dramatyczne...

1.jpg

Napisano
32 minuty temu, wkg napisał:

Schwalbe. Pisalismy o Vittorii... Tr,zyma jakosc. Nie reklamuj tylko zwracasz jezeli to zakup na odleglosc. Tak czy owak napisz jak sie skonczylo. 

Tzn.  Ja  chcę żeby mi po prostu wyslali nowa i tyle. 

Napisano

Prawda. Ale za przesyłkę zwrotną będzie musiał pewnie zapłacić. Raczej niewiele sklepów ma darmowy zwrot w przypadku odstąpienia od umowy.
W przypadku reklamacji sklep musi odebrać towar na swój koszt.

Aaale, jak jest opcja zwrotu za darmo, to pewnie, że iść tą drogą. :)

Napisano

Zobaczymy co odpowiedzą, wada jest ewidentna, niech mi po prostu wyślą nową i tyle, a jak nie beda chcieli to ją zwróce i zaplace za przesylke 15 zl, trudno, ale raczej przyjmą, nie przesadzajmy.

• 3 tygodnie później...
Napisano

A ja mam pytanie, bo też będę około lutego zmieniał opony. Jeździłem poprzedni sezon na Continental Race King 2.2 przód i 2.2 tył. Było ok i byłem zadowolony, ale wtedy było więcej asfaltu i mniej lasu ( 60% asfalt 40% las). 

Teraz głównie las i single typowo leśne. Obecnie asfalt to tylko dojazdówka do leśnych terenów i udział asfaltu do lasu będzie 30 do 70. 

Pytanie: Czy przechodzić na Cross Kinga 2.3 na przód i Cross Kinga 2.2 na tył, czy zostawić 2.2 Race Kinga z tył u i tylko założyć Cross Kinga 2.3 na przód? 

Licze na komentarze kogoś, kto jeździł na obu oponach i ma realne porównanie, bo korci Cross King na przód i tył. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...