MST1980 Napisano 21 Października 2019 Napisano 21 Października 2019 Witam! Mam być może nietypowe pytanie, liczę jednak, że trafiłem na właściwe miejsce w sieci i ktoś będzie mi w stanie pomóc Posiadam rower marki CUBE i mam w planach jego sprzedaż. Jednak w trakcie przeprowadzki zgubiłem gdzieś dokumentację serwisową (co w sumie nie jest jakoś specjalnie ważne) jednak.. nie mam pojęcia jaki to jest dokładnie model roweru, a to już bardzo ważne w momencie chęci sprzedaży Czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć, gdzie szukać takiej informacji? Czy jest ona gdzieś umieszczona na rowerze? Wydaje mi się, że obejrzałem go z każdej możliwej strony i nie znalazłem nic, bo by mi powiedziało, jaki to dokładnie model.. Kupiłem go bodajże w 2015 roku i.. tyle wiem Na samej ramie widzę następujące oznaczenia: CMPT AIM, Competition line, 18 (rozmiar ramy) i.. w sumie tyle. Na przykładowym ogłoszeniu o sprzedaży roweru widzę taki info: "- rama: aluminiowa 17"- koła: 29"- przerzutka przednia: Shimano Altus FD-M313-M6- przerzutka tylna: Shimano Acera, 8 biegów- widelec: SR Suntour XCM RL Disc, Remote Lockout, 100mm- manetki: Shimano Altus SL-M310, Rapidfire-Plus- hamulce: Shimano BR-M355, Hydr. Disc Brake (160/160)- korba: Shimano Tourney FC-TX801, 42x32x22T, 170mm" Jednak nie znając dokładnego modelu swojego sprzętu - nie będę w stanie zrobić tak szczegółowej rozpiski, gdyż zwyczajnie nie znam się na tym. Będę wdzięczny za każdą pomoc Dołączam zdjęcie roweru, w razie potrzeby zamieszczę ich więcej Z góry dziękuję za pomoc!
TheJW Napisano 21 Października 2019 Napisano 21 Października 2019 Cube AIM Disc 26 (2014). Na górnej rurze, mniej więcej pod czubkiem siodła, masz wymalowaną nazwę modelu (AIM - niezłe mam oko, co? ). Tutaj masz więcej szczegółów (ten sam model, inne malowanie):https://olimpiasport.pl/sklep/produkt/rower_cube_aim_disc_26_2014_zielony/10227.109.1.1.pl.0.htm
MST1980 Napisano 21 Października 2019 Autor Napisano 21 Października 2019 WOW, jestem pod wrażeniem! Wszystko się zgadza, to jest właśnie ten rower. Dziękuję!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.