eustachy2 Napisano 21 Października 2019 Udostępnij Napisano 21 Października 2019 Czy jeśli rozstaw haków do zamocowania koła w amortyzatorze SR Suntour NEX wynosi 110 mm to jest to standardowe QR? Koła są na szybkozamyacze, grubość ośki szybkozamykacza wynosi około 5mm, długość około 120mm. Czy jest to QR 5/100 ? Czy jakieś QR 5/110? Z tyłu rozstaw ramy wynosi 135 mm i ośka szybkozamykacza ma 5mm, więc tu nie mam wątpliwości że jest to standardowe 5/135. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 21 Października 2019 Udostępnij Napisano 21 Października 2019 Jeśli rozstaw haków wynosi 110 to raczej jest TA 15mm nie QR. Do tego raczej nie w NEX bo tam jest albo 15x100 albo 9x100. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachy2 Napisano 21 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2019 TA 15mm to na pewno nie. Jest normalny szybkozamykacz a nie sztywna oś. Oś szybkozamykacza ma około 5mm grubości i około 120mm długości. Z tyłu jest normalny rozstaw ramy 135mm i oś szybkozamykacza ma też około 5mm grubości. Dziwi mnie ten przód dlatego pytam, amortyzator to NEX w rowerze z 2013 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 21 Października 2019 Udostępnij Napisano 21 Października 2019 Przód masz IMHO standardowy QR 100x9(5). Szpilka zamykacza musi być dłuższa ze względu na grubość haków i gwint. Pomiędzy hakami (mierząć po wewnętrznej stronie) powinno być 100mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachy2 Napisano 21 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2019 Zdjęcie pomiaru odległości między hakami. Jest 110 po wewnętrznej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 21 Października 2019 Udostępnij Napisano 21 Października 2019 Ty mierzysz między otworami montażowymi błotnika, wiesz...? xD :D Masz zwykły QR, 100 długości, 5 mm grubości "szpilki", ośka 9mm. Haki są tam, gdzie montuje się koło, nie błotniki. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachy2 Napisano 21 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2019 O ja pier... ale ja jestem głupi, jak ja to zrobiłem to nie mam pojęcia Dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 21 Października 2019 Udostępnij Napisano 21 Października 2019 NEX to wideł do crossa czy trekkinga, raczej mocno wątpliwe żeby był dostępny w wersji na sztywną oś czy boost... Nie ten "target". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 21 Października 2019 Udostępnij Napisano 21 Października 2019 Pod sztywną oś są ale bez boosta. Nawet z poszerzaną sterówką bywają. Ot taka fanaberia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.