Mariusz1000 Napisano 20 Października 2019 Udostępnij Napisano 20 Października 2019 Który pomiar długości rury sterowej jest prawidłowy? Chodzi mi o punkt przyłożenia miarki. Ze zdjęcia 1a, 1b, 1c wyszło mi 24,5 cm, a z 2a, 2b, 2c wychodzi 23,5-23,6 cm. A może w ogóle oba pomiary są do niczego i powinienem najpierw pomęczyć się i zdjąć bieżnię sterów? Chcę zamówić nowy amortyzator i muszę widzieć na ile ma być docięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 20 Października 2019 Udostępnij Napisano 20 Października 2019 Mierzysz całkowitą długość w tym wypadku od dołu bieżni do końca. Poprawnie na foto nr. 1b/1c bieżnia się chowa w łożysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1000 Napisano 20 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2019 Czyli 24,5 cm jest prawidłowe. Dzięki. A czy zamawiając amortyzator przez internet mogę zamówić od razu gwiazdkę i żeby mi ją nabili po docięciu rury? Chodzi mi o to czy nie wbiją gwiazdki za głęboko albo za płytko dla kapsla i śruby które mam. Czy obowiązuje standard głębokości nabijania gwiazdek, czy lepiej mając już nowy amor iść do najbliższego serwisu z rowerem i nowym widelcem żeby nabili gwiazdkę? W sumie głupi jestem bo jak zdjąłem widelec to mogłem zmierzyć długość śruby i głębokość wbicia gwiazdki, ale już poskładałem wszystko jak o tym pomyślałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 20 Października 2019 Udostępnij Napisano 20 Października 2019 Generalnie "urządzenie" jak takowe mają na serwisie to wbiją na standardową głębokość, którą sięgnie każda śruba od sterów. Zazwyczaj jest to 1-2cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.