R10 Napisano 26 Marca 2020 Udostępnij Napisano 26 Marca 2020 Twierdzisz, że Axa 8 mm (ok. 1,2 kg i najtaniej 99 zł + wysyłka) jest mocniejsza od utwardzanego Kross 10 mm (ok. 2,2 kg i 64 zł + wysyłka)?? Nie wiem, pytam o podstawę takich twierdzeń. Różnica przekroju jak 64 mm2 do 100 mm2 (jeżeli obydwa kwadratowe). Istotne, że do kwadratu 10 mm potrzebne są większe nożyce o większym rozwarciu, które trudniej schować pod kurtką. Z zamrażaniem pewnie podobna różnica. Owszem, trzeba by sprawdzić klase zamków. Wydaje mi się, że łańcuch 10 mm mozna dodatkowo zapiąć osobną kłódką przepuszczając kabłąk przez ogniwa - łańcuch 8 mm na pewno też, tyle że kabłąk kłódki będzie o 20% cieńszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 27 Marca 2020 Udostępnij Napisano 27 Marca 2020 Axa Cherto 95 występuje w dwóch kolorach czerwonym (tańsze) i czarne (droższe), rzeczywiste ceny poszły do góry ale jest jedno "Cherto 95" za niecałe 70 zl w kolorze czerwonym Czy jakościowo Kross jest lepszy lub gorszy od axy nie wiem, bo nikt krossa nie testował.... Tutaj masz LINK do testu axy cherto 95 i oxford HD chain, wnika jasno że nie grubość a jakość się liczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R10 Napisano 28 Marca 2020 Udostępnij Napisano 28 Marca 2020 19 godzin temu, rowerzysta01 napisał: jest jedno "Cherto 95" za niecałe 70 zl w kolorze czerwonym Jakiś link? Potrzebuję jeszcze jedno zapięcie, to może bym wziął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkside10 Napisano 25 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 Czy ktoś z Was interesował się może ofertą Kryptonite dotyczącą "odszkodowania" jeśli ktoś ukradnie rower po uprzednim zniszczeniu u-locka? Jakieś informacje na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.