kams Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 z wybranych przez ciebie opcja kryptonite evo 2, ale bym raczej brał onguard 8005 (ma wyższy atest Sold Secure) No to chyba wezmę tego Onguarda 8005. Najtańsze co znalazłem, to: http://allegro.pl/zamkniecie-onguard-pitbull-dt-8005-linka-u-lock-i4216047408.html#tabsAnchor Onguard 8005 + linka 120cm za 143PLN z przesyłką. Ocena bezpieczeństwa - 83/100. Waży aż 2kg, ale mam nadzieję, że uda się dobrze umiejscowić na ramie i nic nie będzie stukać. Myślicie, że ten zestaw z podanego linka będzie ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krzysiekx84 Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Na razie zaopatrzyłem się w takie cudeńko dla zainteresowanych jeszcze 1 szt. na allegro http://allegro.pl/zabezpieczenie-pinhead-security-pack-4-z-249-zl-i4199948399.html Teraz pozostaje tylko jakiś U-LOCK bez linki, no bo po co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krzysiekx84 Napisano 12 Maja 2014 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 No to już mam komplet KRYPTONITE EVOLUTION series4 STD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 12 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Chyba jakaś pomyłka się wkradła na stronę OnGuard'a.Wymiary Brute LS (#8000) = Brute STD (#8001)?Coś chyba nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeg Napisano 12 Maja 2014 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Na razie zaopatrzyłem się w takie cudeńko dla zainteresowanych jeszcze 1 szt. na allegro http://allegro.pl/zabezpieczenie-pinhead-security-pack-4-z-249-zl-i4199948399.html Teraz pozostaje tylko jakiś U-LOCK bez linki, no bo po co Mam i używam razem z bulldogiem 8005, jak zostawiam na dłużej to i tak przeciągam linkę przez koła albo siodełko które można odkręcić imbusem od sztycy ale to w zależności od stojaka do którego zapinam, niestety w komplecie znajdziemy tylko jeden klucz co może okazać się problemem gdy zgubimy i podobno można go otworzyć pewnym kluczem na szczęście w Polsce mało popularnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeg Napisano 12 Maja 2014 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Na razie zaopatrzyłem się w takie cudeńko dla zainteresowanych jeszcze 1 szt. na allegro http://allegro.pl/zabezpieczenie-pinhead-security-pack-4-z-249-zl-i4199948399.html Teraz pozostaje tylko jakiś U-LOCK bez linki, no bo po co Mam i używam razem z bulldogiem 8005, jak zostawiam na dłużej to i tak przeciągam linkę przez koła albo siodełko które można odkręcić imbusem od sztycy ale to w zależności od stojaka do którego zapinam, niestety w komplecie znajdziemy tylko jeden klucz co może okazać się problemem gdy zgubimy i podobno można go otworzyć pewnym kluczem na szczęście w Polsce mało popularnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 12 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Mam i używam razem z bulldogiem 8005 Nie ma czegoś takiego jak Bulldog 8005. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeg Napisano 12 Maja 2014 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Mała pomyłka, oczywiście miałem na myśli Onguard Pitbull 8005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rophoe Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Ktos moze obiektywnie wypowiedziec sie na temat transportu Kryptonite'a Evolution - czy wersja LS mocno sie chybato i czy podczas zwyklych wstrzasow U Lock halasuje? Niestety niedawno zdecydowalem sie na Onguard Pittbull 8002 LS. Korzystajac z okazji zamowilem go razem z namiotem z Amazona. Jako zabezpieczenie ma zapewne nierownych sobie w tej cenie, ale transport to katorga. Dolaczony uchwyt co prawda trzyma porzadnie, ale sposob mocowania bardzo utrudnia jego umieszczenie. Ten kawal plastiku, ktory chwyta uchwyt koliduje z linkami. Na gornej rurze mozna wcisnac pod linki troche je napinajac lub tez bokiem gdzie u mnie akurat linki te przebiegaly pod sruba. Z kolei jak juz znajdywalem miejsce to okazywalo sie, ze nie zdolam powiesic u locka, bo podczas wieszania koliduje z elementami roweru (siodelko, przerzutka, widelec), bo musze go przekrecic w prawo o 90 stopni. A jak juz sie uda to dochodzi do konfliktu z moim cialem jak np. udo, a wszystko to przez ogromny zamek, ktory wazy tyle samo co pret, a przypominam, ze pisze o wersji LS. Jak juz znalazlem optymalne miejsce na niego (z przodu gornej rury z lewej strony) to podczas jazdy to cholerstwo halasowalo. Ze wzgledu na metaliczny stukanie domyslam sie, ze odglos dochodzi z zamka gdzie rygle spotykaja sie z pretem. Troche cos dalo owiniecie pretu w tym miejscu tasma izolacujna jedna warstwa, ale teraz kolei jest opor. I tak po wielu walkach wczoraj zaliczylem glebe w wyniku ktorym ten wieszak przelamal sie na pol. Mocowanie trytytka nic nie dalo. Teraz jestem skazany na wozenie go w plecaku. Mysle nad wykonaniem jakiegos uchwytu, ale ciezko jest zrobic cos mocnego co bedzie jakos wygladalo. Uchwyt Flex Frame niestety to koszt ~50zl. W ogole Evolution 4 tez tak halasuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PjeseczeQ Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Nie, nie halasuje, trzyma sie świetnie. Kup Transit H-Bar jak już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rophoe Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 W takim razie nie polecam U Lock'ow On Guard'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kams Napisano 14 Maja 2014 Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Nie polecasz z powodu problemów z transportem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rophoe Napisano 14 Maja 2014 Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Tak. Wymazane na Tetce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczorro89 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Witam. Poszukuję zabezpieczenia typu u-lock, dosyć dużego, tak aby można było spiąć nim dwa rowery do np. stojaka, bądź jakiegoś słupa. Na stronie decathlona rzucił mi się w oczy taki model: http://www.decathlon.pl/u-lock-5-id_8162299.html. Czy ktoś posiada to zabezpieczenie i może coś więcej o nim powiedzieć? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Kup lepiej Kryptonite Evo4 LS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczorro89 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Kup lepiej Kryptonite Evo4 LS. Rozumiem, że lepiej Kryptonite ale cena jest prawie 100 zł większa. Czy jest jakaś tańsza alternatywa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamikaze33 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Jasne że są alternatywy. W tym wątku było już sporo przykładów. Np Pitbull 8005. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Tyle tylko że do zapięcia dwóch rowerów na raz bez ulocka LS się nie obejdzie (chyba że dwa krótsze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kams Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Myślę, że Onguardem Pitbull 8005 spokojnie spiąłbyś 2 rowery (przy dobrym stojaku oczywiście). Sam takiego niedawno kupiłem i bałem się, że się okaże mały, a jest wystarczający i nawet za duży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczorro89 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Dzięki wielkie za odpowiedzi. Muszę poszukać tego Pitbulla w dobrej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kams Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Ja zapłaciłem 140 złotych z przesyłką za tego Pitbulla i 120cm linkę do zabezpieczenia koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Myślę, że Onguardem Pitbull 8005 spokojnie spiąłbyś 2 rowery... Spiąć, to ja czasami bez problemu spinam Evo4 STD, Ale powiedzmy szczerze, że nie zawsze się da, no i na dłuższą metę dla dwóch rowerów to się nie sprawdza. Lepiej zainwestować w coś z dłuższą podkową. Sent from my HTC One using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczorro89 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 A co myślicie o tej wersji Pitbull'a tylko, że bez linki? Cena wygląda przyzwoicie http://rower242628.pl/p/144/1467/onguard-pitbull-std-8003-115-x-230-14-mm-zabezpieczenie-zabezpieczenia-rowerowe-akcesoria.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
callisto Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Czy nie lepiej kupić łańcuch 30 zł i bidon 40 zł, a żaden u-lock czy linka nie może się z tym równać, fakt waga min. 1.5 kg - coś za coś.. Większość ulocków ma kiepskie mocowanie do ramy, czy są w ogóle z aluminiowym mocowaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rophoe Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Pewnie żadna linka nie może równać się z łańcuchem. Ale czy łańcuch z U-Lockiem? Wg. mnie wygląda to tak: linka - łańcuch - U-Lock. Jak aluminiowe mocowanie. Najtańszym rozsądnym zabezpieczeniem jest... bilet komunikacji miejskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.