dziobolek Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Wymiary są mierzone wewnątrz pałąka o ile dobrze kojarzę, przynajmniej w przypadku Kryptonite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 czy STD jest wystarczający do przypinania się w mieścieW większości przypadków tak o ile nie chcesz za każdym razem łapać za koło i ramę. Zamiast LS wolałbym ATB, ale te są tylko w Kryptolokach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vatras Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 A w tym uGuard Pitbull 8005 jak myślicie dam rade w razie czego objąć 2 rowery + jakiś słupek od parkingu rowerowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiSpeed Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Jak tylko za ramę przypniesz to da rade. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K4JT3K Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Mi zdarzało się przypinać nim dwa rowery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vatras Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 a czy w tych Uguardach 8005 nie występuje coś takiego jak pokazane jest na tym filmiku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Bosz... dajcie sobie spokój z wyszukiwaniem filmików. Toż to jest tak stare, że brodę już ma tak długą, że hej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vatras Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Czyli usunęli ten błąd? Czy nadal on jest? I czy ten pitbull 8005 jest solidnym zabezpieczeniem? Dziś zamierzam go zamówić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K4JT3K Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Obejrzyj raz jeszcze film oraz ponownie zobacz u-locka. Wnioski mam nadzieję przyjdą same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PiotrowskiGD Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Czyli usunęli ten błąd? Czy nadal on jest? I czy ten pitbull 8005 jest solidnym zabezpieczeniem? Dziś zamierzam go zamówić. Jak lubisz iluzję, to mam dla Ciebie coś lepszego: https://www.youtube.com/watch?v=xXuKUGTpmnM&feature=em-upload_owner#action=share Żeby nie było OT. Obejrzyj jaki tam masz model U-Locka i przypomnij sobie o jakim my tu rozmawiamy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vatras Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Jak myślicie , czy mogę zamówić U-Locka od tego sprzedawcy? http://allegro.pl/zamkniecie-onguard-pitbull-dt-8005-linka-i4134499526.html Ma bardzo konkurencyjną cenę w przeciwieństwie do innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diuna Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 @ vatras Śmiało, ja właśnie stamtąd zamówiłam i wszystko bez zastrzeżeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rophoe Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 @Diuna A klucze działają? Wymazane na Tetce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diuna Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Nie kombinowałam dalej. Nadal używam tego z diodą i wszystko w porządku. Szkoda tylko, że linka nie chce dosięgnąć u-locka jak obejmuję nią przednie kolo, ale to akurat moja wina, że nie sprawdziłam tego na własnym rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klon Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 a co sądzicie o OnGuard Brute? Zamek chyba dokładnie taki jak w Pitbullu ale pręty grubsze - 16,8mm, czyli o 0,8 więcej niż w New York'ach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeg Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Nie kombinowałam dalej. Nadal używam tego z diodą i wszystko w porządku. Szkoda tylko, że linka nie chce dosięgnąć u-locka jak obejmuję nią przednie kolo, ale to akurat moja wina, że nie sprawdziłam tego na własnym rowerze. To w jaki sposób zapinasz rower, że nie da rady objąć koła? Może brakuje trochę wyobraźni? W zależności od stojaka jestem w stanie złapać llinką tylne i przednie koło przewlekając między koroną a lagami amortyzatora ale najczęściej to tylne koło z ramą ulockiem do tego linką przednie z amortyzatorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Mam możliwość kupić ulocka Onguard Pitbull za 95 zł lub Brute za 131 zł. Czy warto dopłacać? Z tego co widzę, już Pitbull ma podwójny rygiel, Brute jest grubszy, cięższy i ok. 3 cm krótszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 @klonOnguard Brute to bardzo dobry produkt, zamki w serii 8000 są takie same (przynajmniej te modele które widziałem) ale zdaje sie że tylko takie sąale Kryptonite New york raczej nie porownywal bym, bardziej na poziomie Kryptonite evolution 4. jednak cena przekłada się na jakość materiału, no wiadomo za markę tez płacimy...@Prz zdecydowanie Brute, i za te pieniądze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Przed zakupem Brute obawiam się tylko wagi (chyba ponad 2 kg ma) i krótszego o 3 cm pałąka, który może nieco utrudniać przypinanie się w mieście. Wiesz może, czy Pitbulla albo Brute można przewozić zamocowanego na ramie, czy zostaje tylko plecak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 @Prz wagi nie znam, uchwyt dodają , jakość lepsza, na pewno przypniesz ramę do słupka...... ale widełki do słupka będzie trudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Jako zabezpieczenie kół mam zamiar kupić zamykacze Zefala, czy wtedy wystarczy przypinanie za ramę (gdy nie starczyłoby długości ulocka)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbapapa11 Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Jak zlodziej chce to ze wszystkim sobie poradzi. Znam historie dotyczace co prawda samochodu, ale zawsze. Wlasciciel mial rozne zabezpieczenia. Trzy razy przyszli i lamali po kolei. Az w koncu zabrali laweta. Ale jak ktos chce dobre i tanie zapiecie to polecam kupic porzadny lancuch i dobra klodke do tego i czyms ja oblozyc. Jest co to prawda ciezkie zabezpieczenie, ale nie jednego zlodzieja odstraszy. Wysłane z mojego LG-F180L przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Wiadomo, że każde zabezpieczenie jest do złamania, celem jest to, żeby potencjalny złodziej wolał zainteresować się gorzej zabezpieczonym rowerem Ostatnie pytanie bardziej było odnośnie samego ulocka, myślę, że szybkozamykacze Zefal będą dobrym zabezpieczeniem przed kradzieżą samych kół i siodełka, więc w razie potrzeby (niewystarczającej długości ulocka) mógłbym przypinać samą ramę (cały czas odnoszę się do ulocka Brute, który jest krótszy od Pitbulla o 3cm, nigdy nie używałem ulocka, więc mogę tylko teoretyzować, jaka długość jest mi potrzebna). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rowerek1 Napisano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Największa wadą u-locka dla mnie, to to, że trudno - ze względu na swoją "objętość" - zabezpieczyć/zapiąć rower. Ja się w ogóle zastanawiam, czy uda mi się zaczepić ramę do znaku drogowego wraz z tylnym kołem... Przecież te 10cm szerokości to niewiele - długość 29cm jakoś ujdzie, ale ta szerokość... Jakie są wasze doświadczenia w tym względzie? Na razie nie zakupię zabezpieczeń na koła Zefala, najwyżej do siodełka. Na przednie koło mam zwykłe zapięcie linkowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 @Rowerek1 Można przypiąć tylnie widełki do barierki, tym samym uniemożliwiasz kradzież koła, do znaków nie polecam bo są wbijane w ziemie, więc wystarczy znak wyciągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.