Arek74 Napisano 18 Października 2019 Udostępnij Napisano 18 Października 2019 Witam, Rozbierał ktoś Isospeed w rowerach Trek ? Jak to rozłożyć na części w celu wyczyszczenia z piasku i błota. Drugie pytanie odnoście stosowanych w trekach łożysk sterowych, jakiego rozmiaru są tam łożyska (standardowe IS52/IS41) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 18 Października 2019 Udostępnij Napisano 18 Października 2019 Odkręcasz z wierzchu śruby - kapsle ochronne, a pod nimi masz łożyska . Jeśli chcesz je wyjąć, będziesz potrzebował tzw. ściągacza do ślepych łożysk. Po rozebraniu osi obrotu możesz się dobrać do elastomeru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek74 Napisano 21 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2019 Ok, dzięki. Czyli bez wybicia tych łożysk nie wyciągnie się tej gumki ? A łyska są tylko wciśnięty czy może wklejone ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 21 Października 2019 Udostępnij Napisano 21 Października 2019 Łożyska są wciśnięte. Nie pamiętam już, czy po wykręceniu śrub czasem nie można dobrać się do elastomeru. Musisz sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Października 2019 Udostępnij Napisano 21 Października 2019 @Punkxtr ..myślałem coby wpaść z przeglądem mojego..ale ani się spotkać ,pogadać ... ps. Rower śmiga , podziękować..choć ta bliskość blatu do ramy była dla mnie na początku stresująca . Serdecznie pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.