TheJW Napisano 15 Października 2019 Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Szukam koszyka na bidon, który da się opuścić możliwie najniżej względem otworów montażowych w ramie (dolna rura, na podsiodłówce raczej nie będzie koszyka). Scott wymyślił sobie, że w rozmiarze S da możliwość zamontowania dwóch koszyków, co skutkuje tym, że ani jednego, ani drugiego nie da się wyciągnąć. No chyba, że użyje się bidonów 330ml... Doraźnie zamontowałem Elite Custom Race Plus z dorobionymi otworami, ale nadal jest za wysoko. Macie jakieś pomysły, kto może produkować takie cuda? P.S. Nie interesują mnie cuda z Aliexpress i "druciaki". P.P.S. Tak sobie myślę, że można by jeszcze spróbować koszyk w stylu Elite Canibal XC lub jakiś z bocznym wkładaniem/wyciąganiem. Ktoś przerabiał je w małych ramach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 15 Października 2019 Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Koszyki "boczne" to lekarstwo dla małych ram, jeśli nie interesują Cię płaskowniki z aluminium do obniżenia każdego koszyka możesz kupić adaptery Topeak https://rowerowy.com/sklep/akcesoria/bidony-koszyki-bidonu/koszyki-bidonu/prod/topeak-alt-position-cage Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 15 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2019 O czymś takim też myślałem, ale nie potrafiłem znaleźć... Jak nie wyłapię nic ciekawego, to kupię taki adapter. Dzięki! Mimo wszystko jestem pedantem i minimalistą, więc wolałbym sam koszyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 16 Października 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Mojej pięknej założyłem koszyk z bocznym załadunkiem do unibika crossfira z damską ramą. Miejsca pod górną tyle co kot napłakał. Sprawdza się taki koszyk. Wyjęcie i włożenie bidonu 600ml nie stanowi problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Z bocznych koszyków masz np. elite cannibal (ze 3 wersje mają różniące się kształtem, materiałem i ceną). Mam, używam, polecam. Z ciekawych patentów jest jeszcze SKS Slidecage ale nie miałem więc nie wiem jak się sprawdza (wygląda to nieźle) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 16 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2019 @Dokumosa nie gubisz bidonu na korzeniach albo "tarce"? @michuuu biorę to pod uwagę, ale mam obawy, że "będzie brzydki"... Skoro stwierdziła, że jednak nie kupimy bardzo podobającego się jej roweru, bo "ona nie dobierze potem żadnego stroju do tego koloru lakieru", to już widzę reakcję na koszyk o "dziwnym" kształcie.W co ja się wpakowałem kupując jej ten rower... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Nigdy nie zgubiłem. Używam od lat tylko camelbacków podium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 16 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Ciekawe, czy koszyków Elite nie gubi. Mam w MTB koszyki Custom Race i bidony Fly - jak nazwa wskazuje, w trudniejszym terenie latają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Nie wiem jak bidony elite (swoją drogą nie używam bo śmierdzą nawet te drogie i zmywarka szybko je niszczyła) ale camelback w koszykach elite custom race trzymają się solidnie. W trekkingu mam 2 custom racy bo tu żadna rura nie przeszkadza. W mtb wszelakich już tylko canibale. Zwróć uwagę, że w canibal bidon potrzebuję odrobinę miejsca w górę i dopiero wyłazi bokiem. Tyle co tu mam jest w 100% wystarczające... https://www.forumrowerowe.org/uploads/garage_images/monthly_2019_08/20190803_172042_resize.jpg.7d7923c7ce34a8ec7be237aa08ab7191.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 16 Października 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Takiego topeaka mam z bidonem camela chili i jest git. Bidon nie wylata i wygodnie się wyjmuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.