Sk27 Napisano 11 Października 2019 Udostępnij Napisano 11 Października 2019 Cześć, obecnie mam jakieś klocki no name, które nie są zbyt trwałe i niedługo szykuję się wymiana. Wszyscy zachwalają Author ABS-3cc, czy według was są one wytrzymałe? Jeżdżę rekreacyjnie i jestem lekki, więc nie potrzebuję specjalnej siły hamowania. A może wystarczą podstawowe Kellys KLS Powerstop, które kosztują mniej niż 15 zł za 4 sztuki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 11 Października 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Października 2019 Weź pod uwagę, że trwałe klocki to twarde klocki. Wymiana klocków w stosunku do wymiany obręczy to pryszcz. A jeszcze może się okazać, że wyją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sk27 Napisano 11 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2019 Czyli lepsze będą miękkie klocki? Nigdy nie miałem problemów z obręczami, a były to rowery skrajnie budżetowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 11 Października 2019 Udostępnij Napisano 11 Października 2019 Jak nie wymagasz wiele to weź podstawowe tanie, gumowe klocki i będziesz zadowolony. Gumowy, bo te najtańsze są zrobione z czegoś dziwnego co piekielnie brudzi i na mokro znika w oczach... Ile dla Ciebie to jest trwały klocek? Na rok? Twardy klocek może nie tylko wyć, ale i szarpać całym widelcem - u mnie dopiero klocki Ashima pomogły i aż się zakochałem, bo się zabić było można... Tu nie chodzi o jakieś problemy z obręczami tylko o to, że się zwyczajnie wytrą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sk27 Napisano 11 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2019 To jaki model polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 11 Października 2019 Udostępnij Napisano 11 Października 2019 Pierwsze lepsze kolorowe z najbliższego sklepu rowerowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sk27 Napisano 11 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2019 Dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lawstorant Napisano 11 Października 2019 Udostępnij Napisano 11 Października 2019 Kupiliśmy z kolegą najtańsze z Deka i hamują nawet za mocno. Nawet jak wytrzymają tylko rok to majątek to nie jest. 10 zł na nowy sezon można wydać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 11 Października 2019 Udostępnij Napisano 11 Października 2019 Klocki z Decathlonu, te za dyszkę, albo Jagwire, też w podobnych pieniądzach. My na serwisie praktycznie tylko Jagwire zakładamy i nikt nie narzeka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 12 Października 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Października 2019 Jak chcesz zaszaleć to takie: https://www.dadelo.pl/klocki-hamulcowe-author-abs-3cc-pd873/?v_Id=9575 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 12 Października 2019 Udostępnij Napisano 12 Października 2019 Bierz te Authory abs 3cc- to bdb klocki. Starczają na 2 razy tyle niż podstawowe. Mają świetną mieszankę gumy. Mam je w rowerach roboczych, śmigają cały rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklakiewicz Napisano 12 Października 2019 Udostępnij Napisano 12 Października 2019 Authory 3cc dobrze hamują i są trwałe (jedyny minus to kolorystyka:). Na allegro są sporo taniej niż na dadelo, jak masz smarta to nie ma co się zastanawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sk27 Napisano 12 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2019 Przekonaliście mnie - wezmę Authory 3cc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.