wkg Napisano 28 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 Heh ... ciuchy zimowe mi zużywają się bardziej niż letnie bo są grubsze i impregnat się niszczy w pralce A mój leń ostatnio ostro ze mną przegrywa Z tymi biegami to chyba nie tak od razu .. robiąc interwały np. 100/400 musisz myśleć i o kadencji i o przełożeniach ... ale co ja tam się znam ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 28 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 Tak samo jest jak jedziesz na zewnątrz. Jak chcesz utrzymać daną moc to musisz się bawić przełożeniem i kadencją. Nie zawsze się uda jechać z taką kadencją jaką byśmy chcieli. Takie rzeczy że możesz sobie jechać na dowolnym przełożeniu i z dowolną kadencją i jesteś w stanie utrzymać dowolną założoną moc, to tylko na trenażerze interaktywnym. W realu takie coś nie występuje Trenażer który steruje obciążeniem to fajna rzecz, ale jeżeli budżet jest napięty, to chyba też optowałbym za zakupem miernika w korbie i tańszym trenażerem. Pobawisz się z treningiem na mocy przez zimę, a resztę roku i tak spędzisz już jeżdżąc tylko na tętnie. Z miernikiem masz moc cały rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 28 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 Godzinę temu, arek_wro napisał: Nie zawsze się uda jechać z taką kadencją jaką byśmy chcieli. Takie rzeczy że możesz sobie jechać na dowolnym przełożeniu i z dowolną kadencją i jesteś w stanie utrzymać dowolną założoną moc, to tylko na trenażerze interaktywnym. W realu takie coś nie występuje Wiem Już byłem zdecydowany na Kickr Core'a a to 1400 na tensometr w korbie jakoś tak się mniej na wiosnę odczuje. Ale się chyba trochę obraziłem. 10% upustu na BlackFriday przy 7% normalnie daje 3% No obraźliwe Nie na to czekałem cały miesiąc Interaktywny chyba też pozwala na Zwiftowanie a to jakoś chyba mniej nudne od takiego zwykłego kieratu ... Jak patrzę jak chłopaki jeżdżą: dziś Londyn, jutro Cental Park, pojutrze Australia to tak myślę, że jednak tanio wychodzi to podróżowanie patrząc na cenę hoteli i biletów lotniczych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 28 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 Do zwiftowania interaktywny nie jest konieczny. Jeżeli masz miernik to ze Zwiftem możesz się połączyć jadąc nawet na zykłych rolkach lub dowolnym, nawet najtańszym trenażerze. Tyle tylko że mocą będziesz musiał "sterować" sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 28 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 Czekaj, to jak wyglądają te grupowe wyścigi albo jazda po Cental Parku ? Przecież tam moc się cały czas zmienia za ukształtowaniem terenu ... Myślałem, że ręcznie to tylko przy interwałach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 28 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 8 godzin temu, wkg napisał: To wydaje się być ciekawą ofertą: https://eu.wahoofitness.com/devices/bike-trainers/kickr-core-indoor-smart-trainer-reconditioned-euuk Kusząca oferta. Pełna gwarancja. Dałeś mi do myślenia... cenowo fajnie wychodzi i z tego co widzę wysyłka do PL za free. Korci mnie żeby to kupić i zamknąć temat trenażera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 28 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 Za to Inpeak ma pomiar mocy w korbie za 1400 jeżeli dostarczysz swoje ramie korby https://inpeak.pl/pl/produkt/custom-shimano/ Za to ten https://inpeak.pl/pl/produkt/powercrank-shimano-xtr-fc-m9000/ to już w ogóle wymiata ale ma inny Q-Factor. Urwie nam nogi na SPD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 28 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 28 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 No i zamówiłem. Poszedłem po bandzie. W sumie miałem planowany budżet w okolicy 3k na Core, ale skoro zrobili konkretną promocje na te 'refurbished' z pełną gwarancją to poszedłem w wyższy model: https://eu.wahoofitness.com/devices/bike-trainers/wahoo-kickr-powertrainer-reconditioned Z wysyłką zmieściłem się w budżecie, który miałem na Core Mam nadzieję, że nie będzie żadnych niespodzianek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 28 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 Dostałeś FREE Wahoo water bottle with purchase of €49 or more. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 28 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 4 godziny temu, wkg napisał: Czekaj, to jak wyglądają te grupowe wyścigi albo jazda po Cental Parku ? Przecież tam moc się cały czas zmienia za ukształtowaniem terenu ... Myślałem, że ręcznie to tylko przy interwałach. Jeżeli masz interaktywny trenażer, to zmiana ukształtowania terenu powoduje zmianę oporu, czyli musisz się bawić przełożeniami tak jak jadąc na zewnątrz. Jeżeli masz zwykły trenażer i miernik mocy połączony ze Zwiftem, to opór się nie będzie zmieniać, ale jeżeli płaski teren zmieni się w podjazd, to twoja "wirtualna" prędkość spadnie. Zwift zamienia w takim wypadku twoją moc odczytaną z miernika na prędkość w wirtualnym Londynie, w zależności od tego czy jedziesz pod górę, po płaskim, czy z góry. Odwrotnie jest przy interwałach na zadanej mocy. Przy interaktywnym trenażerze masz stałą moc niezależnie od wybranego przełożenia i kadencji. Przy mierniku moc musisz kontrolować sam dobierając odpowiednie przełożenie i kadencję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 29 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 7 godzin temu, wkg napisał: Dostałeś FREE Wahoo water bottle with purchase of €49 or more. ? Udało mi się dodać do koszyka, więc pewnie przyjdzie razem z trenażerem Wysyłka tego modelu ma być na początku grudnia. Na bikester.pl jest kod na 15% na wszystko. Core wychodzi u nich w tej chwili 2855zł. Mając jednak na uwadze, że wersje refurbished mają pełną 2-letnią gwarancję to ten Kickr 4.0 za 3000zł jest moim zdaniem ciężki do przebicia cenowo, aczkolwiek to się okaże, jak już przyjdzie przesyłka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 Godzinę temu, Eazy napisał: Kickr 4.0 za 3000zł jest moim zdaniem ciężki do przebicia cenowo, aczkolwiek to się okaże, jak już przyjdzie przesyłka Dobry Deal! aż przez chwile sobie pomyslalem żę ...... możeby też ... ;-) ale czekam na telefon w sprawie innej turbo okazji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 29 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 No cóż, zrobiłem to samo, w końcu sam to doradziłem Deal dobry bo wypożyczenie na sezon trenażera to minimum 1 000 a za 2 tys się zawsze sprzeda jakby co więc chyba OK Butelki nie udało mi się dodać - późno było Teraz dopiero na chłodno zastanawiam się jak będzie z cłem. Przysłali wycenę, w kwocie jest już VAT 23% ale cło ? ciekawe skąd oni to wysyłają. I jeszcze jedno: "Please be aware this is a backorder. The products will be shipped to you once they become available." Czyli może wcale nie kupiliśmy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 29 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 Pewnie czekaja na te od klientow co sie maja zepsuc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
some1 Napisano 29 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 Cło jest naliczane przed VAT, więc jeśli cena jest z VAT to znaczy, że podatki już opłacone. Ale fakt, klauzula informuje, że jest to produkt bez określonego terminu dostawy. Choć niby przewidują wysyłkę "early December". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 29 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 To pewnie standardowa formułka ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 29 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 https://www.trainingpeaks.com/ Jak już jesteśmy przy trenowaniu i upustach: 25% Off Annual Premium Subscriptions Using Coupon Code cyberathlete25 at checkout. Offer Ends December 2nd at 11:59PM MST Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 29 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 5 godzin temu, wkg napisał: Butelki nie udało mi się dodać - późno było Z tą butelką nie było tak prosto W dwóch różnych miejscach wpisywałem kody i wyskakiwał błąd. Później odświeżyłem stronę i butelka pokazała się w koszyku Moim zdaniem wysyłka będzie z magazynów w UE, bo podają 2-3 dni robocze na dostawę od momentu potwierdzenia wysyłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 29 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 No tak, i cena w Euro a nie w $ Na pewno nawet adres: EU.wahoofitness.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 29 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 7 godzin temu, wkg napisał: "Please be aware this is a backorder. The products will be shipped to you once they become available." Czyli może wcale nie kupiliśmy ... Kupiliśmy, kupiliśmy. Napisane jest 'once' a nie 'if', czyli dostaniemy, jak tylko będą dostępne, a nie o ile będą dostępne Wysyłka 'early December' powinna teoretycznie oznaczać pierwszy tydzień grudnia, czyli przyszły tydzień, gdyż drugi tydzień zahacza już o 'mid December' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 29 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 Czyli czekają na awarie, bo nie mają na stanie "once they become available" to znaczy "jak tylko staną się dostępne". Czyli nie są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 29 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 Przypuszczam, że czekają na dostawę jakiejś partii po renowacji do magazynów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 29 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 Spoko, na razie w przyszłym tygodniu od wtorku pogoda rowerowa : ) Tak teraz myślę, że trzeba było Core - w sumie na tym jeździły zawodowe teamy latami i było OK Trochę pojechałem patrząc na upust Zastanawiam się za to jak teraz im powiedzieć, żeby mi wysłali z kasetą 10x zamiast 11x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 29 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 Też wczoraj zastanawiałem się, czy to nie za bardzo po bandzie Oczywiście, żeby samego siebie przekonać to doliczyłem koszt kasety do Core (drobiazg, ale zawsze) i stwierdziłem, że różnica w cenie jest tak niewielka, że grzech się nie skusić Do tego u mnie w szosie 11s z tyłu, więc będzie jak znalazł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.