Eazy Napisano 4 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2019 Ja w międzyczasie podpytałem kolegę cegła11. Okazało się, że też miał kupon na 10% rabatu na bikester.pl i to u nich kupił za 3029zł. Napisał również, że reklamował wadliwe Suito w bikesterze i bez problemu zwrócili mu pieniądze i wziął w to miejsce właśnie Core. Może ten bikester nie taki znowu ostatni?... Jak by nie patrzeć to prawie 500zł w kieszeni w porównaniu do ofert na naszym rynku. Chociaż jak schodzą z ceną do 3300 to różnica robi się coraz mniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Przy 2 sztukach zejdą do 3200 - wtedy różnica to 170 i wolałbym mieć od kogoś pod nosem. Pytałeś kolegi jak wyglądała reklamacja - w sensie ile to trwało gdy był bez trenażera i ile/czy płacił za przesyłkę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 5 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Rozumiem, że ta oferta na 3200 na 2 sztuki nie jest jakoś mocno ograniczona czasowo? To znaczy, że można poczekać na Black Friday i jak nic się nie trafi to wówczas zakupić w tej cenie na przełomie listopada / grudnia? Dopytam jeszcze o te kwestie reklamacyjne i dam znać, jak będę miał odpowiedź od kolegi cegła11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Za 1 sztukę 3300 ale czuję, że mogli zejść. Ja bym poczekał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 w Bikster nie mozna byc pewnym niczego do samego końca.... "kupilem" kiedys Widel węglowy Ritcheya, mieli b.ladna cenę i ... nie moglem poczatkowo zrealizować płatności....w koncu dostalem info o anulowaniu mojego zamówienia, z jakiegos niejasnego powodu. Tego samego dnia ten sam widelec pojawil sie znow w ofercie juz pare stow drozej... napisalem do nich wtf, przeprosili i dali kupon znizkowy, z ktorym i tak bylo drozej niz za pierwszym razem :-) nie kupie tam juz nawet nakretki na wentyl presta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 5 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 @wkg podpytałem kolegę cegła11 - dostał od bikester.pl etykietę zwrotną na paczkę, więc nie ponosił kosztów wysyłki. Natomiast cała sprawa trwała blisko 3 tygodnie, bo najpierw przesyłka do bikester, później oni do producenta i po 2 tygodniach od wysłania przez sklep do producenta dopiero przyszła kasa na konto, więc chwilę to trwało. Pytanie tylko, czy przy zakupie na miejscu będzie ta procedura cokolwiek szybsza Tam akurat chodziło o Elite Suito. @cinol123 ja u nich parę razy coś kupowałem (w tym rower) i do tej pory wszystko szło bez problemu, aczkolwiek dobrze wiedzieć, że takie numery odstawiają Najchętniej bym kupił na bike-discount, o ile będą jakieś promocje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Teraz, Eazy napisał: Natomiast cała sprawa trwała blisko 3 tygodnie, bo najpierw przesyłka do bikester, później oni do producenta i po 2 tygodniach od wysłania przez sklep do producenta dopiero przyszła kasa na konto, więc chwilę to trwało. A ile trwała przerwa do momentu kiedy miałeś nowy w domu? Z miesiąc minimum :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 5 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Pewnie tyle to finalnie koledze cegła11 wyszło, bo jak dostał zwrot kasy to zamówił w bikester.pl Kickr Core za 3020zł (z rabatem 10%) W każdym razie jeżeli lokalnie są oferty za 3200 to już nie jest źle, więc można poczekać i zobaczyć co będzie na BF i wówczas zdecydować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanister Napisano 5 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Pozwolę sobie dokleić pytanie do tematu :) Zastanawiam się nad trenażerem DD. Na oku mam dwa modele: Elite Suito Tacx Flux S Który byście wybrali? Kompaktowy Suito bardzo mi podchodzi, lecz przerażają mnie opinie o jego usterkach :( 2500 PLN to górna granica którą bym chciał wydać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 6 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2019 Ja ze swojej strony mogę tylko powiedzieć, że też rozważałem Suito, Direto X, Flux S / Flux 2, ale im więcej czytałem i im bardziej się tutaj rozwijała dyskusja, tym bardziej dochodziłem do wniosku, że pierwotnie zakładany budżet w okolicy 2,5k, trzeba będzie chyba lekko naciągnąć i zdecydowałem ostatecznie, że będę polować na Kickr Core na 'czarnopiątkoywch' wyprzedażach i promocjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 26 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 W dniu 6.11.2019 o 08:11, Eazy napisał: zdecydowałem ostatecznie, że będę polować na Kickr Core na 'czarnopiątkoywch' wyprzedażach i promocjach. Coś się dzieje w temacie ? Podobno od czwartku 10% :/ 3140, doopy nie urywa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 26 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 @wkg niestety na ten model promocji na razie nie widzę. Na BD cena stoi w miejscu, na Bikesterze tak samo i w dodatku nie ma dostępnego towaru na tą chwilę. Pozostaje mieć nadzieję, że w piątek coś się gdzieniegdzie jeszcze ruszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 26 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 No napisałem wyżej. Ale nie chcą zejść niżej - podobno dystrybutor pilnuje. Pytałem o upust na 2 sztuki ale są twardzi :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 26 Listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 Może być ciężko. Jak w piątek nic się nie pojawi ciekawego to te 10% nie ucieknie. Wygląda jednak na to, że produkt ma duże wzięcie, więc i powodów do specjalnych promocji nie mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 27 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 Dokladnie, czemu mieliby obnizac cene, jak przy obecnej towar cieszy sie duzym wzieciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 27 Listopada 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 11 godzin temu, Eazy napisał: Pozostaje mieć nadzieję, że w piątek coś się gdzieniegdzie jeszcze ruszy Czarny piątek to czyszczenie magazynów a nie promocje na chodliwy towar więc raczej sceptycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 Tylko, że teraz sezon trenażerowy w pełni, i pewnie schodzi wszystko co ma dobre recenzje. Po zimie pewnie będa dobre promki na trenazery... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 27 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 Po zimie to trenażer nie będzie potrzebny Cóż - 10 % to zawsze lepiej niż 7% które było dotychczas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milanista Napisano 27 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 Co sądzicie o trenażerze TRENAŻER QUBO DIGITAL SMART B+ ELITE https://www.decathlon.pl/trenaer-qubo-digital-smart-b-id_8592557.html Czy lepiej kupić trochę tańszy TRENAŻER FLOW SMART TACX https://www.decathlon.pl/trenaer-flow-smart-id_8345488.html Zastanawiam się który jest mniej awaryjny. Zależy mi też na tym żeby był dość cichy bo mam nerwowego sąsiada :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 Godzinę temu, wkg napisał: Po zimie to trenażer nie będzie potrzebny No nie wiem...do nastepnej zimy/jesieni.....;-) Ale coby nie mowic, to interwaly "łatwiej" jest zrobić na trenazerku. Bez ogladania sie na cokolwiek, mozna sie ujechac w trupa ...no dobra, trzeba tylko patrzec czy pot nie zalewa podlogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 27 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 Godzinę temu, milanista napisał: Co sądzicie o trenażerze ................ Mam nerwowego sąsiada :)) To są trenażery rolkowe - będą głośne i będzie śmierdzieć gumą która upaprze cały pokój. Pomiar mocy zależny od docisku opony, ciśnienia .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 27 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 24 minuty temu, cinol123 napisał: ..no dobra, trzeba tylko patrzec czy pot nie zalewa podlogi To jest stały punkt programu, mycie podłogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 27 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 3 godziny temu, milanista napisał: Co sądzicie o trenażerze TRENAŻER QUBO DIGITAL SMART B+ ELITE https://www.decathlon.pl/trenaer-qubo-digital-smart-b-id_8592557.html Czy lepiej kupić trochę tańszy TRENAŻER FLOW SMART TACX https://www.decathlon.pl/trenaer-flow-smart-id_8345488.html Zastanawiam się który jest mniej awaryjny. Zależy mi też na tym żeby był dość cichy bo mam nerwowego sąsiada :)) Z budzetem Qubo zaczynasz powoli wchodzic w trenazery direct drive, a te sa bez porownania cichsze niz te rolkowe. Jak halas jest czym waznym, to zdecydowanie polecam, nawet kosztem dolozenia paru stowek, zakup DD. Oczywiscie w tych pieniadzach nie bedziesz mial trenazera z pomiarem mocy ale to i tak, imo, duzo lepsze niz trenazer rolkowy z pomiarem, ktory jest glosny, gdzie trzeba pilnowac docisku rolki, odpowiedniego cisnienia opon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 28 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 To wydaje się być ciekawą ofertą: https://eu.wahoofitness.com/devices/bike-trainers/kickr-core-indoor-smart-trainer-reconditioned-euuk Myślę, że nawet jeżeli to te egzemplarze z wadą z początku produkcji to je zrobili tak, ze będą dobrze działać. Dwa lata gwarancji. W sumie alternatywą jest kupno czujnika mocy w korbie za 1500 i wypożyczenie na dwa miesiące do połowy lutego jakiegoś bardziej podstawowego trenażera - kosztowo na pewno bardziej racjonalne podejście : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 27 minut temu, wkg napisał: W sumie alternatywą jest kupno czujnika mocy w korbie za 1500 i wypożyczenie na dwa miesiące do połowy lutego jakiegoś bardziej podstawowego trenażera I to dobra droga ... pomiar zostaje Ci na caly rok. ...a z trenazerem to jak z ciuchami zimowymi, ludzie kupuja a później większa cześć sprzedaje nieużywane, bo jednak zimno i nieprzyjemnie, na trenazerku ciężko i monotonne . Tym-bardziej, na pierwszy raz odradzam wszystkim przegrywajacym z wewnętrznym leniem wydania grubej kasy na trenażer. ;-) to samo nie jedzie. to ciężka orka.... No i z wlasnej, mam Turbo Muina, zwykly prosty DD, pomiar Stagesa, jezdze na tym aktualnie 3-4x w tygodniu i jak sobie mysle czy potrzebny mi lepszy, to nie jestem przekonany. Zwift krzyczy do mnie "wiecej mocy" robie pyk 2 biegi w dol i mam +140W przy tej samej kadencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.