TheJW Napisano 15 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2019 (edytowane) 32 minuty temu, Sabarolus napisał: powysyłać maile do sklepów internetowych. bardziej 32 minuty temu, Sabarolus napisał: trzeba pochodzić po sklepach, popytać bo osobiście bardzo często spotykałem się z odpowiedzią, że o ewentualnych rabatach rozmowa tylko na miejscu. A co do rabatów, to prawda, najwyższe dostaje się w okresie październik-luty. Jednak...siedząc w branży, znając temat i umiejąc normalnie, po ludzku pogadać, można i w sezonie coś ugrać. Dla przykładu moje zakupy:*usunięto dla świętego spokoju* Edytowane 15 Października 2019 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenzo Napisano 15 Października 2019 Udostępnij Napisano 15 Października 2019 ... teraz już wiecie kogo prosić o pomoc w "rabatowaniu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 15 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2019 @kenzo racja...troszkę wyedytowałem posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 25 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2019 (edytowane) Pany, "Altimejty" rzucili. Takiego, to ja bym przygarnął:https://www.canyon.com/pl-pl/road-bikes/race-bikes/ultimate/ultimate-cf-sl-disc-8.0/2157.html?dwvar_2157_pv_rahmenfarbe=BK%2FGY&quantity=1 Full Ultegra R8000 (nawet kaseta!), karbonowe rurki. Koła kloce, więc po wymianie na lżejsze zrobi się bardzo fajna waga. Chyba już wiem, na co odkładać... Edytowane 25 Października 2019 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dywyn Napisano 26 Października 2019 Udostępnij Napisano 26 Października 2019 Ten model nie zanotował żadnych większych zmian w stosunku do wersji 2019 i 18. W tym roku zostało nawet to samo malowanie. Dalej te same ramy = bez optymalizacji potencjału aero. Kto by pomyślał, że w kwestii szosówek Cannondale wyprzedzi Canyona. Ultimate ma chyba jeden plus. Cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 26 Października 2019 Udostępnij Napisano 26 Października 2019 Moim zdaniem nawet ta cena nie robi jakiegos wielkiego wrażenia, kiedy słyszę z jakim upustem znajomy kupił tego Gianta: https://www.giant-bicycles.com/pl/tcr-advanced-pro-team-disc-2020 Wyszło 12.900 a rower na wyjściu lżejszy 0,5kg. No i kupiony na miejscu w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 26 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2019 Pomiar mocy fabrycznie w rowerze? Wow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 27 Października 2019 Udostępnij Napisano 27 Października 2019 Ano... A też masz pełną Ultegre, a obręcze węglowe. Z której strony by nie patrzył ten Giant moim zdaniem jest lepszym wyborem, o ile sklep da Ci rabat, ale w przypadku Gianta jak wiadomo da się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marjanek Napisano 31 Października 2019 Udostępnij Napisano 31 Października 2019 Takie wielkie krzyki były, że 2019 to ostatni rok kiedy canyon bedzie mieć w swojej ofercie aluminiaki, a tu widzę, że kolekcja 2 20 też pełna alu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 31 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2019 Ja póki co widzę tylko 2x Grand Canyon i 2x Spectral w alu na 2020. Mam problem ze sprawdzeniem pozostałych kategorii, bo ich strona co chwilę siada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 31 Października 2019 Udostępnij Napisano 31 Października 2019 Nikt nie twierdzil, że nie będzie aluminium, tylko nie będzie służył w wysokich specyfikacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macia22 Napisano 1 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 Macie jakieś info o tegorocznym Neuronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 1 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 Najsensowniejszy CF czyli 9.0 jest dostępny w każdym rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macia22 Napisano 1 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 Pytałem raczej o to czy ktoś wie czy będą zmiany na ten rok w modelu neuron? Słyszałem plotkę, że model aluminiowy ma być nowy- zbudowany na kształt modelu karbonowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macia22 Napisano 19 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2019 Dziś Canyon zaprezentował tegoroczną wersję modelu Neuron w węglu, ceny od 12tyś. Wersji z aluminium jeszcze nie ma, ale pewnie się pojawi. https://www.canyon.com/pl-pl/mountain-bikes/trail-bikes/neuron/ Nie ukrywam, że dla mnie jest to rower idealny do mojego zastosowania. Znacie modele które mogą z nim konkurować? Duże koło, umiarkowanie progresywna geometria, skok 120-130. Nie ukrywam, że nie stać mnie na wersję w karbonie i szukam czegoś tańszego z alu. Moim kandydatem jest Spark Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilohaszu Napisano 20 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2019 (edytowane) W dniu 19.11.2019 o 10:33, macia22 napisał: Nie ukrywam, że dla mnie jest to rower idealny do mojego zastosowania. Znacie modele które mogą z nim konkurować? Duże koło, umiarkowanie progresywna geometria, skok 120-130. Nie ukrywam, że nie stać mnie na wersję w karbonie i szukam czegoś tańszego z alu. Moim kandydatem jest Spark Sam szukam lekkiego trailowca i Neuron jest wysoko na mojej liście. Sparki niestety są drogie, w cenie carbonowego Neurona 8.0 masz u Scotta podobnie wyposażonego Sparka bodajże 940, który jest alu. Ostatnio trafiłem na Cube Stereo 120 i powiem szczerze, że wygląda to ciekawie: alu: https://www.cube.eu/en/2020/bikes/mountainbike/fullsuspension/stereo/cube-stereo-120-race-29-lightgreynflashyellow-2020/ węgiel: https://www.cube.eu/en/2020/bikes/mountainbike/fullsuspension/stereo/cube-stereo-120-hpc-tm-29-greynorange-2020/ Edytowane 20 Listopada 2019 przez kilohaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macia22 Napisano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 Odświeżony Canyon Neuron aluminiowy ma być pokazany na wiosnę w okolicach kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi