Mod Team bogus Napisano 6 Października 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Października 2019 Dzień dobry Forumowicze, Temat jest nietypowy, czy ktoś z Was próbował zmienić kąt dźwigni w manetce Sram GX Eagle? Wiem, że nie jest to dostępne w tzw. serii jak w X01 czy XX1. Jednak może jest sposób by rozebrać o o kilka stopni zmienić położenie dźwigni? Proszę o wszelkie rady, czy da się to zrobić i co należy zmodyfikować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 26 Września 2020 Udostępnij Napisano 26 Września 2020 No właśnie, dla mnie też kąt dźwigni od zrzucania przerzutek wydaje się zbyt rozwarty. Czy jest jakaś metoda żeby w manetce Sram Gx jakoś to przesunąć? Czy ta manetka pozwala na jakieś regulacje poza śruba baryłkową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 26 Września 2020 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 26 Września 2020 Nic nie zrobisz. Pozostaje zmiana manetki. Ja kupiłem okazyjnie X01, ewentualnie można zmienić na manetkę Shimano 12s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 26 Września 2020 Udostępnij Napisano 26 Września 2020 No to słabo, myślałem że GX pozwala już na jakieś dostosowanie pod wlasne preferencje. Tyle śrubek na niej że aż korci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 26 Września 2020 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 26 Września 2020 Pewnie jakby trochę porzeźbić to coś byś zrobił, ale prostego sposobu nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 29 Września 2020 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Gdyby ktoś poszukiwał manetki X01 z uwagi na regulację kąta dźwigni i nieodpowiadającą ergonomię manetki GX to na OLX jest aktualnie wystawiona X01 za 250 zł. Nie znam osoby, która sprzedaje manetkę, ale myślę że warto napisać, bo cena jest dobra. Za podobną kwotę kupiłem swoją manetkę X01. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.