Skocz do zawartości

[Endomondo] problemy z rysowaniem tras!

pierotez

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

endo1.jpg.156f67edcc6af4e94a89566707ebd82a.jpg

Słuchajcie chciałem zapisać trasę na Endomondo przejazdu wokół rzeczki Świder a tu takie kwiatki!?

Jechałem dokładnie przy rzecze, trasa powinna być nieźle powyginana a tu proste linie od punktu do punktu gdzie na pauzie sprawdzałem trasę!

Kiedyś na Nokii z windozą zapisywało idealnie nawet w plecaku pod grubym polarem.

Teraz mam eleganckiego, nowoczesnego H. M10Lite i jak widać na skanie.

Wszelkie oszczędzacze baterii wyłączyłem, telefon raz w luźnej kieszeni z spodniach, raz w ręce i nic!

Kutki odcinek koło Mieni udało się w miarę dokładnie zarejestrować ale huaweia trzymałem z ręką podniesioną do góry i pilnowałem wygaszacza ekranu ale i tak zaraz zgubił!

Macie jakieś pomysły na konfigi apki albo nawigacji? Nie mam już sił.

Ewentualnie jakie jeszcze aplikacje przetestować?

• Mod Team
Napisano

Widzę ,ze po iluśtam latach Endo dalej ma problemy.

20 minut temu, pierotez napisał:

Ewentualnie jakie jeszcze aplikacje przetestować?

Od 5 lat korzystam ze Sports- Trackera i , niezależnie od telefonu i terenu, mam zawsze dobrze wyrysowaną trasę. 

Napisano

Też tak myślę. Mam starego huawei p8 i gps nie jest zbyt dokładny. Potrafi nawet ni z gruchy ni z pietruchy przerwać zapis niezależnie czy to jest endomondo czy strava.  Czestym przypadkiem jest nie zaliczanie segmentów na stravie bo zapisany ślad nie pokrywał się w większości z segmentem, a np biegl kilka, kilkanaście metrów od drogi ( częściowo ) i to już wystarczy by nie zaliczyć segmentu. Uzywalem kilka razy samsunga galaxy xcover 4 ( żony ) i lepiej zapisuje ślad ( widać to wyraźnie w powiększeniu np gdy trasa zakręca itp. Mój lubi sobie ścinać zakręty czasami, Samsung nie.

Generalnie samsungi mają dobry gps, huawei slaby. Gdzieś jest jakaś strona internetowa gdzie porównują gps w smartfonach.

Napisano
17 godzin temu, Janu_sz napisał:

Masz raczej problemy z GPS niż z samą apką.

Ufff :unsure::wallbash:

Yanosik, i prowadzi pewnie krok po kroku i do celu ładnie odświeżając trasę.

Mapy google szybko łapią lokalizację i ładnie prowadzą do celu w miastach np. w Wawie.

Niestety Endo... zalicza tylko punkty jak wyjmę fona z kieszeni i zapałzuję! Trasa kreślona prostymi i z 6km robi się 2km :woot:

Niedługo zmiana, może xiaomki mają lepszy gps? Samsungów nie lubię. A może mały tablet do roweru, hmm?!

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Smartfony mają swoje wady pod tym wzlędem. Jeżeli chcesz mieć dobre dane, to zainwestuj w lepszy licznik rowery z GPS albo zegarek Polar, Garmin, Suunto. A co do rysowania na mapie to polecam bikemap

• 6 miesięcy temu...
Napisano
W dniu 8.10.2019 o 20:18, ronina napisał:

Twój nowy Garmin/Wahoo gdzieś na Ciebie czeka.Z telefonu sobie dzwoń.

Wrzuciłem apke Polar i jest debest! Wszystkie trasy dokładnie narysowane. Żadnych zwiech. 

Chyba czas rozejrzeć się za używanym zegarkiem :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Słuchajcie aplikacja Polar Beat po około 40 min. jazdy zamyka mi trasę. 

Po prostu wyświetli wyświetli wyniki i tyle!? 

Co może być przyczyną? 

W dniu 8.10.2019 o 20:18, ronina napisał:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...