m4rc0 Napisano 5 Października 2019 Napisano 5 Października 2019 Cześć Nie wiem, gdzie umieścić ten temat, więc wrzucam tutaj. Mam rower szosowy z karbonowym widelcem. Jakiś czas temu zmieniłem mostek na trochę krótszy i zostawiłem na -. Dziś chciałem zmienić na plus i po skręceniu mostka mam luz na sterach. Poza tym mogę kręcić podkładkami, gdy mostek jest skręcony. Śrubę od rury sterowej przykręcałem też bez dekielków i dalej jest tak samo. Podkładka wychodzi nad końcówkę rury. Jakieś pomysły, bo mogę mieć mały problem z transportem roweru do najbliższego serwisu :|? Wcześniej tych luzów nie było.
Mod Team sznib Napisano 5 Października 2019 Mod Team Napisano 5 Października 2019 Teraz, m4rc0 napisał: Nie wiem, gdzie umieścić ten temat, więc wrzucam tutaj. Mam rower szosowy z karbonowym widelcem Aha, masz rower ze sztywnym widłem i temat wrzucasz do " Amortyzatory rowerowe przód/tył ". Gratuluję pomyślunku :/
m4rc0 Napisano 5 Października 2019 Autor Napisano 5 Października 2019 Dlatego, że tematy o sterach wyszukiwało mi tutaj i już nie wiedziałem, gdzie go wrzucić. Przepraszam, więcej nie będę :).
Mod Team sznib Napisano 5 Października 2019 Mod Team Napisano 5 Października 2019 Mostek powinien wystawać ok. 0,5cm nad rurę sterową. Skręcasz imbusem śrubę w grzybku żeby skasować luz, potem śruby w mostku.
m4rc0 Napisano 5 Października 2019 Autor Napisano 5 Października 2019 No i tak jest. Mam z 6 podkładek i na to idzie mostek i wystaje właśnie jakieś pół centymetra nad sterówkę. Dokręcam i podkładki się kręcą, a rower chodzi przód tył. To w ogóle możliwe, że po odkręceniu mostka i skręceniu jest luz czy po prostu coś źle robię :P? Wcześniej bawiłem się mostkami i było ok, a ten jest nowy i montowałem go tylko na -. Jutro zamontuję go właśnie na - i zobaczę, czy są luzy.
Mod Team sznib Napisano 5 Października 2019 Mod Team Napisano 5 Października 2019 Może stery nie są poprawnie poskładane?
grzybu Napisano 5 Października 2019 Napisano 5 Października 2019 @m4rc0 a możesz podać kolejność dokręcania śrub?
m4rc0 Napisano 5 Października 2019 Autor Napisano 5 Października 2019 Robię jak zwykle, czyli tak, jak napisał sznib.
m4rc0 Napisano 6 Października 2019 Autor Napisano 6 Października 2019 Po kilkunastu minutach batalii z luzami w końcu udało się je wyeliminować. Dzięki, do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.