Eazy Napisano 5 Października 2019 Napisano 5 Października 2019 Stoję przed dużym dylematem. Mam do wyboru 2 rowery: Radon Slide Trail 8.0: https://www.bike-discount.de/en/buy/radon-slide-trail-8.0-900339 Kellys Slanger 50: https://www.kellysbike.com/pl/trail-c624/slanger-50-p57724 Oba mogę mieć w tych samych pieniądzach, czyli okolice 11k. Wybór sprowadza się do różnic w wyposażeniu (Kellys bije Radona na głowę) oraz geometrii. Wydaje mi się, że Kellys ma strasznie długi ogon (450mm vs 435mm w Radonie) oraz zastanawiam się, czy przy skoku 140mm 67 stopni z przodu to nadal ok. Moim zdaniem tak, ale nie mam doświadczenia z rowerami FS. Radon ogólnie jest dłuższy (baza kół 1226mm vs 1208 w Kellys), ale ma krótszy ogon a różnica w długości przypuszczalnie wynika z mniejszego kąta główki ramy. Pomijam kwestię koloru... nie wiem, jak ten Kellys wygląda na żywo, ale na zdjęciach nie me gusta Natomiast stosunek wyposażenie / cena bezkonkurencyjny. Do samej marki też jakoś nie mam przekonania, ale znów - osprzęt / cena. Czy ktoś może się wypowiedzieć odnośnie różnic w geo? O osprzęcie nie ma co dyskutować - Kellys zgarnia podium. Pozostaje kwestia geometrii i tu mam trochę wątpliwości. Cytuj
Eazy Napisano 9 Października 2019 Autor Napisano 9 Października 2019 Wygląda na to, że sam sobie będę musiał odpowiedzieć - Kellys Slanger 50 właśnie stanął w garażu Temat chyba można ciepnąć do kosza, gdyż dyskutuję tutaj sam ze sobą Cytuj
Eazy Napisano 9 Października 2019 Autor Napisano 9 Października 2019 Na razie burdel w garażu i rower jeszcze podczas ostatnich szlifów i bez pedałów Rozbraja mnie naklejka na ramie - ''Neon colors may fade'' 1 Cytuj
atari65xe Napisano 1 Czerwca 2020 Napisano 1 Czerwca 2020 Eazy możesz coś napisać jak sprawuje się rower? Sam przymierzam się do zakupu Kellys Slanger 50 ale nie ma o nim prawie żadnych informacji. Napisz jak się jeździ, szczególnie po górach, jak pracuje zawieszenie i ogólnie czy jesteś zadowolony z zakupu. Cytuj
Eazy Napisano 5 Czerwca 2020 Autor Napisano 5 Czerwca 2020 @atari65xe w górach jeszcze nie miałem okazji na nim pośmigać. Kupiłem go pod koniec ubiegłego sezonu a w tym roku wiadomo, jak wyglądały w ostatnich miesiącach opcje noclegowe Co do samego roweru to poganiałem jedynie trochę po lasach. Nie jest to miarodajny test, ale coś tam ogólnego można powiedzieć. Z braku długich i stromych zjazdów zawias przeważnie na wpół przymknięty. Do dłuższych odcinków pedałowania warto zamknąć całkiem damper, chociaż zawias pracuje przyjemnie i nie buja nadmiernie. Niestety nie miałem okazji przetestować go na porządnych trasach zjazdowych. Do osprzętu nie ma się co przyczepić. Geo bardzo mi podeszła i jeździ mi się na nim po prostu wygodnie. Jedyny minus to odklejająca się powoli dolna osłona ramy (na dolnej rurze). Nie wiem czym to podkleić, żeby nie weszło w reakcję z lakierem / carbonem. No i ten kolor. Powoli się przyzwyczajam, ale nie do końca moje klimaty, aczkolwiek to akurat rzecz gustu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi