FigoiFago Napisano 3 Października 2019 Udostępnij Napisano 3 Października 2019 W związku z tym że składam nowy rower poszukuję sterów. Nowa rama ma taperowaną główkę, a amortyzator ma prostą rurę. Co polecacie w takiej sytuacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 3 Października 2019 Udostępnij Napisano 3 Października 2019 Stery z bieżnią redukcyjną. Musisz je dobrać do główki, bo nie wiemy pod jakie jest stery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker_xc Napisano 4 Października 2019 Udostępnij Napisano 4 Października 2019 kup stery odpowiednie do Twojego budżetu, oczywiście musisz wiedzieć czy są półzintegrowane czy zintegrowane, i dokup redukcję zakładaną na rurę sterową z 1 i 1/8 na taper, jeśli takowej nie będzie w zestawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 4 Października 2019 Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Weź też pod uwagę, że dolna miska może być ZS56 lub ZS55. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 5 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2019 Przeczytałem specyfikację rowerów crossowych Cube, bo ramę tej firmy kupuję, fabrycznie zamontowane są stery FSA Orbit It, zintegrowany, góra 1 1/8 ", dół 1 1/2" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker_xc Napisano 7 Października 2019 Udostępnij Napisano 7 Października 2019 czyli potrzebujesz redukcji: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 12 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2019 Po przejrzeniu kilkudziesięciu stron internetowych wychodzi na to, że pasują tylko te stery https://www.bike-discount.de/en/buy/fsa-orbit-i-t-cube-edition-459319 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 16 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Stery dotarły. Dół pasuje, ale na górze łozysko jest za małe. No jasny choroba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker_xc Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Łożysko czy bieżnia łożyska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 16 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Średnica osadzenia bieżni dla tej ramy tito 44 mm. Górne łożysko ma 40 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker_xc Napisano 17 Października 2019 Udostępnij Napisano 17 Października 2019 łożysko jest za małe i co Ci w co nie wchodzi? może widelec ma prostą rurę 1,5" a nie taper np taka https://www.olx.pl/oferta/amortyzator-rock-shox-recon-tk-gold-29-rura-ster-1-5-nowy-CID767-IDAwCnI.html wrzuć tu jakieś zdjęcie tego co masz i nie pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 17 Października 2019 Udostępnij Napisano 17 Października 2019 9 minut temu, biker_xc napisał: może widelec ma prostą rurę Przecież napisał to w pierwszym poście... @FigoiFago kupiłeś złe łożyska, w podanym linku jest ZS40, potrzebujesz ZS44, jak zresztą sam zauważyłeś pewnie na podstawie pomiarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker_xc Napisano 17 Października 2019 Udostępnij Napisano 17 Października 2019 Teraz, TheJW napisał: Przecież napisał to w pierwszym poście... tak, ale nie napisał jakiej średnicy. Prostą rurę rozumiałem jako 1 1/8" a nie 1,5" stąd moje dopytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 17 Października 2019 Udostępnij Napisano 17 Października 2019 Tak, dopiero teraz o tym pomyślałem, zwracam honor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker_xc Napisano 17 Października 2019 Udostępnij Napisano 17 Października 2019 dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 17 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2019 Już mi się odechciewa składania roweru Możecie podesłać link gdzie dostanę takie łożysko? Z tego co widzę po ramie to stery zintegrowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker_xc Napisano 17 Października 2019 Udostępnij Napisano 17 Października 2019 3 minuty temu, FigoiFago napisał: Już mi się odechciewa składania roweru Możecie podesłać link gdzie dostanę takie łożysko? Z tego co widzę po ramie to stery zintegrowane. ale jakie? Godzinę temu, TheJW napisał: Przecież napisał to w pierwszym poście... @FigoiFago kupiłeś złe łożyska, w podanym linku jest ZS40, potrzebujesz ZS44, jak zresztą sam zauważyłeś pewnie na podstawie pomiarów. tu masz odpowiedź, chyba że masz inną sterówkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 17 Października 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2019 Sprawa ogarnięta, na górze jest oczywiście łożysko ZS44 (półzintegrowane) na dole ZS56 (zintegrowane) Na szczęście pasuje to z zestawu, który kupiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.