Szymszon90 Napisano 4 Października 2019 Autor Napisano 4 Października 2019 Kupiona nowa redukcja-cane creek 100mm i nowy zacisk profilaktycznie. U Żony w rowerze super lekko to chodzi, zupełnie inaczej niż u mnie, dwoma palcami da się otworzyć obejmę, ale o dziwo rama tam w miejscu przedziałki schodzi się tak samo po zaciśnięciu zacisku, mimo że jest delilatnie nie na chama i też mnie to zastanawia. Ale może w kellysach tak ma być. A jesli nie, to nie wiem co z tymi ramami nie tak. Mam nadzieje ze nic nie peknie, ale teraz i u mnie i u zony leciutko to wszystko chodzi i trzyma mocno sztyce, ale i widac ze rura podsiodłowa a miejscu przedzialek zaciska sie troche, jest mniejsza szczelina przy zacisnieciu zaciskiem. Zona nie ma zadnej redukcji, wszystko oryginal a tak to dziala.
Gość Napisano 4 Października 2019 Napisano 4 Października 2019 26 minut temu, michuuu napisał: Nie ujmując wypowiedzi , wrzynać się, werżnąć się. Właśnie googlowałem jak to się pisze poprawnie Dzięki za poprawę
Mod Team bogus Napisano 4 Października 2019 Mod Team Napisano 4 Października 2019 1 godzinę temu, Szymszon90 napisał: Kupiona nowa redukcja-cane creek 100mm i nowy zacisk profilaktycznie. U Żony w rowerze super lekko to chodzi, zupełnie inaczej niż u mnie, dwoma palcami da się otworzyć obejmę, ale o dziwo rama tam w miejscu przedziałki schodzi się tak samo po zaciśnięciu zacisku, mimo że jest delilatnie nie na chama i też mnie to zastanawia. Ale może w kellysach tak ma być. A jesli nie, to nie wiem co z tymi ramami nie tak. Mam nadzieje ze nic nie peknie, ale teraz i u mnie i u zony leciutko to wszystko chodzi i trzyma mocno sztyce, ale i widac ze rura podsiodłowa a miejscu przedzialek zaciska sie troche, jest mniejsza szczelina przy zacisnieciu zaciskiem. Zona nie ma zadnej redukcji, wszystko oryginal a tak to dziala. Jedno pytanie, dlaczego nie kupisz sztycy o wymiarze odpowiednim do ramy? Posiłkujesz się jakimiś redukcjami, które finalnie ze sztycą którą masz i nowym zaciskiem kosztują więcej niż odpowiedniego rozmiaru sztyca... Ponadto przy redukcji zawsze działają większe siły na ramę, bo tylko na odcinku 10 cm sztyca styka się z ramą.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.