Skocz do zawartości

[zacisk sztycy] problem

Szymszon90

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiona nowa redukcja-cane creek 100mm i nowy zacisk :D profilaktycznie. U Żony w rowerze super lekko to chodzi, zupełnie inaczej niż u mnie, dwoma palcami da się otworzyć obejmę, ale o dziwo rama tam w miejscu przedziałki schodzi się tak samo po zaciśnięciu zacisku, mimo że jest delilatnie nie na chama i też mnie to zastanawia. Ale może w kellysach tak ma być. A jesli nie, to nie wiem co z tymi ramami nie tak. Mam nadzieje ze nic nie peknie, ale teraz i u mnie i u zony leciutko to wszystko chodzi i trzyma mocno sztyce, ale i widac ze rura podsiodłowa a miejscu przedzialek zaciska sie troche, jest mniejsza szczelina przy zacisnieciu zaciskiem. Zona nie ma zadnej redukcji, wszystko oryginal a tak to dziala.

Napisano
26 minut temu, michuuu napisał:

Nie ujmując wypowiedzi , wrzynać się, werżnąć się.:D

Właśnie googlowałem jak to się pisze poprawnie :D Dzięki za poprawę :) 

• Mod Team
Napisano
1 godzinę temu, Szymszon90 napisał:

Kupiona nowa redukcja-cane creek 100mm i nowy zacisk :D profilaktycznie. U Żony w rowerze super lekko to chodzi, zupełnie inaczej niż u mnie, dwoma palcami da się otworzyć obejmę, ale o dziwo rama tam w miejscu przedziałki schodzi się tak samo po zaciśnięciu zacisku, mimo że jest delilatnie nie na chama i też mnie to zastanawia. Ale może w kellysach tak ma być. A jesli nie, to nie wiem co z tymi ramami nie tak. Mam nadzieje ze nic nie peknie, ale teraz i u mnie i u zony leciutko to wszystko chodzi i trzyma mocno sztyce, ale i widac ze rura podsiodłowa a miejscu przedzialek zaciska sie troche, jest mniejsza szczelina przy zacisnieciu zaciskiem. Zona nie ma zadnej redukcji, wszystko oryginal a tak to dziala.

Jedno pytanie, dlaczego nie kupisz sztycy o wymiarze odpowiednim do ramy? Posiłkujesz się jakimiś redukcjami, które finalnie ze sztycą którą masz i nowym zaciskiem kosztują więcej niż odpowiedniego rozmiaru sztyca...

Ponadto przy redukcji zawsze działają większe siły na ramę, bo tylko na odcinku 10 cm sztyca styka się z ramą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...