Radoslaw85 Napisano 28 Września 2019 Napisano 28 Września 2019 Witam załozyłem system bezdętkowy i mam problem mianowicie jak całe koło wstawiam do wody to nie widać braku szczelności natomiast powietrze ucieka. nie wiem gdzie. jak mogę zlokalizować i sprawdzic gdzie jest wyciek? jakie macie sposoby na uszczelnianie bezdętki? PS: korzystam, z opon tubeless ready Veetire i mam kompatybilne obręcze z kross level b6 2016r.
Mod Team safian Napisano 28 Września 2019 Mod Team Napisano 28 Września 2019 Teraz, Radoslaw85 napisał: jakie macie sposoby na uszczelnianie bezdętki? Nie wiem jak inni, ale ja po prostu wlewam uszczelniacz do opony i po napompowania rozprowadzam go wewnątrz
Radoslaw85 Napisano 28 Września 2019 Autor Napisano 28 Września 2019 rozprowadziłem także jak to nazwać hmm... "porzucałem" opona troche obijajac ja o podloge kreciłem po jednej i drugiej stronie kladąc kolo na jednej i drugiej strone nie wiem co moge jeszcze zrobić.
Mod Team safian Napisano 28 Września 2019 Mod Team Napisano 28 Września 2019 Zakładam, że jeśli w wodzie nie widać nieszczelności to powietrze ucieka raczej dość wolno, więc możesz spróbować po prostu tak pojeździć i całość powinna się doszczelnić w trakcie jazdy.
arek_wro Napisano 29 Września 2019 Napisano 29 Września 2019 Opony masz nowe, czy już wcześniej używane? Dobra nowa opona + obręcz pod system bezdętkowy często są szczelne nawet bez mleka. Mówię oczywiście tylko o szczelności, jazda bez mleka nie jest dobrym pomysłem
Mod Team durnykot Napisano 29 Września 2019 Mod Team Napisano 29 Września 2019 12 godzin temu, Radoslaw85 napisał: nie wiem co moge jeszcze zrobić Przejechać się. To co zrobiłeś często nie wystarcza do prawidłowego rozprowadzenia mleka.
Radoslaw85 Napisano 30 Września 2019 Autor Napisano 30 Września 2019 problemem bylo jednak zbyt malo mleka do uszczelniania. 60 ml /kolo bylo za malo. dodałem kolejne 60 i sie bardziej uszczelnilo potem jeszcze 20 i teraz sie trzyma bez problemu.
bts Napisano 1 Października 2019 Napisano 1 Października 2019 Przed dolewaniem mleka w ciemno warto się upewnić że taśmy jest odpowiednio dużo i dobrze przylega do obręczy. Jeśli jest coś z nią nie tak, można się obudzić z uszczelnionymi nyplami...
Mod Team durnykot Napisano 1 Października 2019 Mod Team Napisano 1 Października 2019 W dniu 30.09.2019 o 20:07, Radoslaw85 napisał: problemem bylo jednak zbyt malo mleka do uszczelniania. 60 ml /kolo bylo za malo. Od lat wlewam 60 ml na przód i ok 70 ml na tył - opony od 2.1 do 2.35. Nigdy nie miałem problemów z uszczelnieniem. 120 ml to bardzo dużo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.