Skocz do zawartości

[Endomondo] dziwny objaw

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Pojechałem dziś na przejażdżkę. Przed wyjazdem włączyłem endomondo. Przejechałem  30 km. Po powrocie wyłączyłem apkę. I po chwili włączyłem aby zerknąć na wyniki:). I tu zdziwinienie. Czas 1godz23min. Dystans 0.00km. :) o co chodzi? 

Napisano

Czasami bywa tak, albo jest u niektórych producentów regułą. ze Android (zakładam, że ten system) zaczyna oszczędzać baterię "ubijając" lub odmawiając dostępu np. do gps,  lub innych czujników niektórym aplikacjom po wygaszeniu ekranu/ uśpieniu telefonu. Warto zerknąć na "Ustawienia/ Bateria/ Uruchamianie aplikacji" (lub w inne tego typu miejsce w zależności od wersji systemu) i odhaczyć "automatyczne  zarządzanie" (lub inaczej w zależności od wersji systemu) przy Endomondo lub innej aplikacji, która ma sprawnie działać po uśpieniu urządzenia. 

Niekoniecznie tak jest w Twoim przypadku, jeśli używałeś Endomondo z powodzeniem wcześniej. Podejrzewam j.w. fix. Tak inaczej warto przyjrzeć się zarządzaniu energią w danym telefonie, niejednokrotnie pozwala to na uniknięcie przykrych niespodzianek, akurat w momentach, na których nam zależy. Nie dotyczy to tylko Endo. 

Napisano

whiteindian-ta tylko nie mogę się zrejestrować na stronie Navime.Co do endomondo to tydzień wcześniej zrobiłem 62 km i działało ok. Żadnych ustawień w telefonie nie zmieniałem.

Napisano

Ja zawsze czekam, aż GPS złapie sygnał. inaczej zdarzało mi się, że nie załapał sygnału przez cały czas trwania treningu. 

Napisano

@jarek74dziala bez rejestracji, na koniec zapisujesz .gpx moim zdaniem swietna apka niedoceniana, a jest polska i generalnie dla moich potrzeb wystarczy... 

Napisano

To może nie być wina aplikacji. Ja używam Strava i Endomondo. Zawsze czekam na złapanie sygnału GSP przez telefon. I ten czas jest różny. Czasem łapie od razu, a czasem zajmuje to dłuższa chwilę. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...