jarek74 Napisano 22 Września 2019 Napisano 22 Września 2019 Witam. Pojechałem dziś na przejażdżkę. Przed wyjazdem włączyłem endomondo. Przejechałem 30 km. Po powrocie wyłączyłem apkę. I po chwili włączyłem aby zerknąć na wyniki:). I tu zdziwinienie. Czas 1godz23min. Dystans 0.00km. :) o co chodzi?
Quell Napisano 22 Września 2019 Napisano 22 Września 2019 Nie załączył się gps,albo przywiesił i nie załapał fixa,ot co.
GrzesPL Napisano 22 Września 2019 Napisano 22 Września 2019 Czasami bywa tak, albo jest u niektórych producentów regułą. ze Android (zakładam, że ten system) zaczyna oszczędzać baterię "ubijając" lub odmawiając dostępu np. do gps, lub innych czujników niektórym aplikacjom po wygaszeniu ekranu/ uśpieniu telefonu. Warto zerknąć na "Ustawienia/ Bateria/ Uruchamianie aplikacji" (lub w inne tego typu miejsce w zależności od wersji systemu) i odhaczyć "automatyczne zarządzanie" (lub inaczej w zależności od wersji systemu) przy Endomondo lub innej aplikacji, która ma sprawnie działać po uśpieniu urządzenia. Niekoniecznie tak jest w Twoim przypadku, jeśli używałeś Endomondo z powodzeniem wcześniej. Podejrzewam j.w. fix. Tak inaczej warto przyjrzeć się zarządzaniu energią w danym telefonie, niejednokrotnie pozwala to na uniknięcie przykrych niespodzianek, akurat w momentach, na których nam zależy. Nie dotyczy to tylko Endo.
jarek74 Napisano 23 Września 2019 Autor Napisano 23 Września 2019 whiteindian-ta tylko nie mogę się zrejestrować na stronie Navime.Co do endomondo to tydzień wcześniej zrobiłem 62 km i działało ok. Żadnych ustawień w telefonie nie zmieniałem.
sbrd Napisano 23 Września 2019 Napisano 23 Września 2019 Ja zawsze czekam, aż GPS złapie sygnał. inaczej zdarzało mi się, że nie załapał sygnału przez cały czas trwania treningu.
Gość Napisano 23 Września 2019 Napisano 23 Września 2019 @jarek74dziala bez rejestracji, na koniec zapisujesz .gpx moim zdaniem swietna apka niedoceniana, a jest polska i generalnie dla moich potrzeb wystarczy...
sbrd Napisano 23 Września 2019 Napisano 23 Września 2019 To może nie być wina aplikacji. Ja używam Strava i Endomondo. Zawsze czekam na złapanie sygnału GSP przez telefon. I ten czas jest różny. Czasem łapie od razu, a czasem zajmuje to dłuższa chwilę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.