TheJW Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Pacjent: FOX 32 Float Rhythm, zdalna blokada, damper Grip. Po rozebraniu mechanizmu od zdalnej blokady widelca zbyt mocno wykręciłem regulator kompresji (czy jak to się nazywa, widoczne na poniższym filmie w okolicach 0:08) w stronę przeciwnej do zablokowanej, co spowodowało wypłynięcie oleju z dampera. Nie było tego dużo, może 1-1,5 ml, bo od razu z powrotem zakręciłem. I właściwie to nie tym olejem się martwię, bo ubytek jest niewielki. Bardziej obawiam się zapowietrzenia dampera. Z tego co wiem w FOXie jest zamknięty kartridż. Po złożeniu blokady do kupy, co zajęło mi ze 45 minut i 20 prób (nie wiem, kto to wymyślił...), zrobiłem próbę na sucho (bez jazdy) i niby wszystko hula - blokuje, odblokowuje, tłumik działa. Słychać pompowanie, nie słychać żadnego "bulgotania" które mogłoby się kojarzyć z zapowietrzeniem. Mimo to nie mam pewności, czy wszystko jest ok... Jakie są szanse, że coś zepsułem, zapowietrzyłem i widelec nie będzie pracował jak należy? Zabawne jest to, że jeszcze ani razu nie był jeżdżony...ah ta moja ciekawość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 22 Września 2019 Udostępnij Napisano 22 Września 2019 @ThJW - nie widać filmiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 22 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2019 Ups, coś nie pykło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi