macieklis Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Witam niedawno kupiłem rower accent peak 29 nx z 2018 roku i posiada on hamulce hydrauliczne accent. Nigdzie nie znalazłem modelu tych hamulców. Czy ktoś się z takimi spotkał? Do jakiej klasy hamulców innych marek można je porównać? To są moje pierwsze hamulce hydrauliczne więc nie mam za dużego porównania. Ostatnio jeździłem rowerem kolegi i miał SLX i tamte hamuja o wiele lepiej. Czy warto wymienić klocki w tych accentach czy może lepiej wymienić na inne. Rowerem jeżdżę na maratonach XC - bardzo amatorsko- oraz rekreacyjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Z tego co pamiętam, to jest to jakaś tania Formula czy Tektro. Nic specjalnego, raczej najniższa możliwa klasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macieklis Napisano 21 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Dzięki wielkie za odpowiedź. Czyli jednak wymiana, a co lepsze SLX czy sram LT? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 No dobra, ale co jest z nimi nie tak że chcesz zmieniać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macieklis Napisano 21 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Jak dla mnie to trzeba sporo siły użyć aby wyhamowac na zawodach na stromych zjazdach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Ja mam Deore M6000 i są ok, ale mówiąc uczciwie teraz bym brał SLX lub XT. Na SRAM się nie znam, więc nie pomogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macieklis Napisano 21 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Poczytałem trochę i wynika że SLX to najlepszy stosunek ceny do jakości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Mają już ceramiczne tłoczki o większej średnicy niż niższe modele, więc są bliźniacze do XT. Reszta to już kosmetyka, także SLX powinny być dobrym wyborem. Zanim jednak wymienisz, umyj porządnie tarcze i klocki w aktualnym zestawie, może to pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macieklis Napisano 21 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2019 A czym najlepiej umyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Tarcze płynem do mycia naczyń, ewentualnie izopropanolem. To samo jeżeli chodzi o klocki. Ja bym dodatkowo klocki przetarł grubym papierem ściernym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macieklis Napisano 21 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Dzięki wielkie za rady. Jutro zrobię test. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.