Szymszon90 Napisano 19 Września 2019 Napisano 19 Września 2019 Kupiłem takie chwyty https://www.bikester.pl/ritchey-wcs-true-grip-chwyt-do-kierownicy-pomaraczowy-488091.html dla mojej żony i za chiny ludowe nie chcą wejść na kiere, w 1/10 udało mi się je wcisnąć dalej nie ma siły...rower ten: https://www.bikko.pl/rower-gorski-kellys-vanity-20-sunset-2014.html Jest jakiś sposób na to żeby weszły, da się je jakoś "rozciągnąć" bez rozwalania ich? Szczerze patrzyłem i nie było rozmiaru na jaką średnicę kiery są, myślałem że to uniwersalne.
Kolmark Napisano 19 Września 2019 Napisano 19 Września 2019 Oczywiście, że jest. Wystarczy od środka porządnie zwilżyć wodą i naciągnąć na mokro. Po wyschnięciu trzymają aż miło. Lepszy byłby alkohol izopropylowy (ja go wykorzystuję do tego celu), albo zwykły denaturat, bo szybciej odparują. Benzyna - nie!
Dokumosa Napisano 19 Września 2019 Napisano 19 Września 2019 Wszelkie silikony na wodę wchodzą elegancko.
abdesign Napisano 19 Września 2019 Napisano 19 Września 2019 Woda, najzwyklejsza na świecie, dodatkowo warto przeciwległą stronę kierownicy szczelnie zatkać.
derlis Napisano 19 Września 2019 Napisano 19 Września 2019 Ja to zawsze najpierw wciskam jakieś 1 - 1,5cm chwytu na kierownicę, potem przykładam do niego jakąś kontrę (kawałek deseczki, panela podłogowego etc.) i resztę nabijam młoteczkiem
TheJW Napisano 19 Września 2019 Napisano 19 Września 2019 Ewentualnie zostaje kompresor... Teraz, abdesign napisał: dodatkowo warto przeciwległą stronę kierownicy szczelnie zatkać. W przypadku wciskania ręką to raczej nie pomoże, bo jeśli grip nie ma żadnego otworu to powietrze nie znajdzie ujścia i będzie kompresowane wewnątrz. Za to przy używaniu kompresora do zakładania gripów jak najbardziej, bo wtedy powietrze nie będzie uciekać przez kierownicę, a "nadmuchiwać" chwyt.
abdesign Napisano 19 Września 2019 Napisano 19 Września 2019 Zgoda ale te konkretne są przelotowe... z korkami.
TheJW Napisano 19 Września 2019 Napisano 19 Września 2019 Przyznaję, że nawet nie otwierałem linka. Jeśli tak, to nie było tematu.
Gość Napisano 19 Września 2019 Napisano 19 Września 2019 Przy pierwszej wymianie spryskałem rury lekko wd-kiem. Gripy trzymają się do dzisiaj!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.