Skocz do zawartości

[czujnik prędkości] Bryton, Skoki prędkości o 3km/h

TheDamiX

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, zakupiłem czujnik prędkości Bryton na piastę. Jest on połączony z licznikem Bryton Rider 410 poprzez ANT+ i w liczniku jest ustawiona kolejność odczytu prędkości:

1. Speed sensor

2. GPS

Podczas jazdy prędkość jest wyświetlana prawidłowo, bez skoków. Po zrzuceniu aktywności na stravę na wykresie widoczne są znaczne skoki prędkości co 1 sec.

Wiecie może co należy zrobić aby prędkość na wykresie nie była "rwana"? Średnica koła wpisana w licznik jest wpisana według instrukcji czyli 29X2.2 = 2298

image.png.6000d4be869abaede5a3c06a0763a82b.png

image.png.197bb373e0c5af40caf113f0eecc5975.png

Napisano

@phoe

Wychodzi na to że nie.

Poniżej jest wykres na tym samym odcinku do pracy z wczoraj, odczyt tylko z GPS (bez czujnika prędkości):

image.png.cbcab451a5a43b3e01eddc546deb09fd.png

• 3 miesiące temu...
Napisano

Podłączę się pod temat bo dziś robiłem testy z czujnikiem prędkości i bez i wyszła jakąś kpina jak wrzuciłem zapisy na Strava. Generalnie mam to ustawione tak że z licznika Edge 510 ślad idzie do Garmin Connect a stamtąd do Strava I Endomondo. I tutaj pojawiają się kwiatki bo o ile Connect i Endo podają dane tylko z ruchu, to Strava podaje całkowity dystans podzielony przez czas całkowity i wychodzą jakieś bzdury. Na śladzie gdzie prędkość jest brana z GPSa Strava podaje tylko dane z ruchu, czemu tego nie robi mając tylko prędkość z czujnika i dystans, gdzie dodatkowo na liczniku jest ustawiona autopauza przy zatrzymaniu, tego nie wie nikt. Może ktoś rozkminiał jak to faktycznie działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...