TheDamiX Napisano 19 Września 2019 Napisano 19 Września 2019 Cześć, zakupiłem czujnik prędkości Bryton na piastę. Jest on połączony z licznikem Bryton Rider 410 poprzez ANT+ i w liczniku jest ustawiona kolejność odczytu prędkości: 1. Speed sensor 2. GPS Podczas jazdy prędkość jest wyświetlana prawidłowo, bez skoków. Po zrzuceniu aktywności na stravę na wykresie widoczne są znaczne skoki prędkości co 1 sec. Wiecie może co należy zrobić aby prędkość na wykresie nie była "rwana"? Średnica koła wpisana w licznik jest wpisana według instrukcji czyli 29X2.2 = 2298
phoe Napisano 19 Września 2019 Napisano 19 Września 2019 A on czasami ne zapisuje danych co do predkości itp tylko z GPS? A z obrotów koła wyświetla tylko podczas jazdy jest?
TheDamiX Napisano 19 Września 2019 Autor Napisano 19 Września 2019 @phoe Wychodzi na to że nie. Poniżej jest wykres na tym samym odcinku do pracy z wczoraj, odczyt tylko z GPS (bez czujnika prędkości):
michalr75 Napisano 16 Stycznia 2020 Napisano 16 Stycznia 2020 Podłączę się pod temat bo dziś robiłem testy z czujnikiem prędkości i bez i wyszła jakąś kpina jak wrzuciłem zapisy na Strava. Generalnie mam to ustawione tak że z licznika Edge 510 ślad idzie do Garmin Connect a stamtąd do Strava I Endomondo. I tutaj pojawiają się kwiatki bo o ile Connect i Endo podają dane tylko z ruchu, to Strava podaje całkowity dystans podzielony przez czas całkowity i wychodzą jakieś bzdury. Na śladzie gdzie prędkość jest brana z GPSa Strava podaje tylko dane z ruchu, czemu tego nie robi mając tylko prędkość z czujnika i dystans, gdzie dodatkowo na liczniku jest ustawiona autopauza przy zatrzymaniu, tego nie wie nikt. Może ktoś rozkminiał jak to faktycznie działa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.